Μεγάλες και σημαντικές εκπλήξεις επιφυλάσσει το παιδικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2017, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα προβολών και εργαστηρίων, όπου οι νέοι θα παρακολουθήσουν σινεμά και θα γυρίσουν τις δικές τους ταινίες.

Φέρνοντας μαζί παιδιά με ταλέντο και ενθουσιασμό για τη μουσική, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, στοχεύει στο υψηλότερο δυνατό καλλιτεχνικό επίπεδο μέσω ενός ευρέως φάσματος μουσικών δραστηριοτήτων.

Σ’ ένα απολαυστικό συγκινητικό και ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις, από αγαπημένες μινιατούρες μεγάλων συνθετών, σκοπεύει να παρασύρει το κοινό ο διακεκριμένος κύπριος πιανίστας Γιάννης Γεωργίου, στο νέο του ρεσιτάλ που θα δοθεί στις 6 Απριλίου στις 20:30, στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού.

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι διοργανώνει, εντός του Έτους Βασίλη Μιχαηλίδη, μια σειρά από εκδηλώσεις (διαλέξεις, επιστημονικά συμπόσια, μουσικές, ποιητικές και θεατρικές παραστάσεις) που πραγματεύονται το έργο του ποιητή και καλεί τους πολιτιστικούς φορείς, τα σχολεία, τα οργανωμένα σύνολα ή άτομα της πόλης μας που προγραμματίζουν συναφείς δράσεις να τις γνωστοποιήσουν στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, στα τηλέφωνα 25343120 ή 25745919.

Η παράσταση "Άνω Βυθός, τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη", επιδιώκει να φανερώσει τα άδυτα της ψυχής των ηρώων του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη, αγγίζοντας κοινές μα και κρυφές ανθρώπινες εμπειρίες.

Φαντασμαγορική ήταν και φέτος η 89η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, από την οποία, βέβαια δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Παρουσιαστής ήταν ο τηλεοπτικός κωμικός Τζίμι Κίμελ, ενώ η τελετή μεταδόθηκε απευθείας σε εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αμοιβαία προώθηση της πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο ανανέωσαν στις 21 Φεβρουαρίου το Πρωτόκολλο Συνεργασίας τους για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, διοργανώνουν τη 17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου στις 3, 4 και 5 Μαρτίου.

Από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου Σε Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο

Το Φεστιβάλ Δράμας συνεχίζοντας τα ετήσια «ταξίδια» του παρουσιάζει τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες από το 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα.

Αναζήτηση στη "Φ"

Oι εκδόσεις «Διαδρομές» διευκρινίζουν ότι από σήμερα θα κινούνται νομικά εναντίον οποιουδήποτε μέσου ηλεκτρονικού ή εντύπου και οποιασδήποτε ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου των blog, που αναμεταδίδει ή ανακατασκευάζει ειδήσεις μας χωρίς να αναφέρει την πηγή τους. Το φαινόμενο της καταλήστευσης των ειδήσεων και της απαξίωσης της κοπιαστικής εργασίας των συντακτών προς ίδιον όφελος, πρέπει να εκλείψει και να διασφαλίσουμε την πνευματική εργασία των δημοσιογράφων μας.


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media