Μουσικό κολάζ με τον πιανίστα Γιάννη Γεωργίου

Σ’ ένα απολαυστικό συγκινητικό και ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις, από αγαπημένες μινιατούρες μεγάλων συνθετών, σκοπεύει να παρασύρει το κοινό ο διακεκριμένος κύπριος πιανίστας Γιάννης Γεωργίου, στο νέο του ρεσιτάλ που θα δοθεί στις 6 Απριλίου στις 20:30, στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού.

«Φρόντισα να φτιάξω ένα πρόγραμμα με την προοπτική να είναι αγαπητό σε όλους. Χωρίς να χρειάζεται να είναι κάποιος γνώστης της κλασικής μουσικής για να το παρακολουθήσει, με έργα σύντομης διάρκειας, γνώριμα και αγαπημένα ακούσματα», αναφέρει ο ίδιος στο δελτίο τύπου.

O βραβευμένος πιανίστας θα ερμηνεύσει κομμάτια από δημοφιλή έργα όπως το «Όνειρο Αγάπης» του Λιστ, τις «Εποχές» και τον «Χορό των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, την «Ονειροπόληση» του Ντεμπυσσί, «Νυκτερινό» και «Μπαλάντα» από Chopin καθώς και συνθέσεις του αείμνηστου Νικόλα Οικονόμου με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως «Ελληνικός χορός», «Κατάστημα Παιχνιδιών», «Νανούρισμα».

Ο Γιάννης Γεωργίου παίζει πιάνο από τα έξι του. Ερωτεύτηκε την κλασική μουσική μέσα από τα πρώτα ακούσματα που γνώρισε στο σπίτι του. Φοίτησε στο ειδικό τμήμα για νέους του Royal College of Music και σπούδασε στο Κολλέγιο Μουσικής Trinity του Λονδίνου, με τους Alexander Ardakov και John Bingham, όπου βραβεύτηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς και αποφοίτησε με το ∆ίπλωμα Ερμηνείας DipTCL. Κυνήγησε το όνειρο του μέχρι τη Μόσχα, στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι, «ιερός τόπος» για κάθε πιανίστα, με καθηγητές τους Pavel Nersessian και Valery Kastelsky -μαθητή του θρυλικού Heinrich Neuhaus. Αποφοίτησε με το ∆ίπλωμα Aspirant και είναι ο μοναδικός Κύπριος πιανίστας που κατάκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο. Έχει εμφανισθεί επίσης ως σολίστ σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία.

Το ρεσιτάλ τελείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαίδη.

Εισητήρια: 77 77 77 45

rialto.com.cy

10 ευρώ (μειωμένο 8 ευρώ).

Αναζήτηση στη "Φ"

Oι εκδόσεις «Διαδρομές» διευκρινίζουν ότι από σήμερα θα κινούνται νομικά εναντίον οποιουδήποτε μέσου ηλεκτρονικού ή εντύπου και οποιασδήποτε ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου των blog, που αναμεταδίδει ή ανακατασκευάζει ειδήσεις μας χωρίς να αναφέρει την πηγή τους. Το φαινόμενο της καταλήστευσης των ειδήσεων και της απαξίωσης της κοπιαστικής εργασίας των συντακτών προς ίδιον όφελος, πρέπει να εκλείψει και να διασφαλίσουμε την πνευματική εργασία των δημοσιογράφων μας.


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media