• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Κύπρος
  • ΠτΔ: Μόνο αν εγκριθεί από το λαό θα τεθεί σε δημοψήφισμα η λύση

ΠτΔ: Μόνο αν εγκριθεί από το λαό θα τεθεί σε δημοψήφισμα η λύση

Μόνο αν είναι ικανοποιημένος από μια συμφωνημένη λύση και πεπεισμένος ότι θα εγκριθεί από τα λαό, θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Αν δεν είμαι ικανοποιημένος ότι αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε ικανοποιεί τις προσδοκίες μας και μιλώ και για τις δύο κοινότητες, τότε δεν θα ήμουν διατεθειμένος να το θέσω ενώπιον του λαού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι ισορροπημένη συμφωνία, η οποία δεν θα δημιουργεί το αίσθημα ότι η μία πλευρά έχει νικήσει την άλλη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογοναθράκων στην Ανατική Μεσόγειο ως ένα επιπλέον κίνητρο για την επίτευξη συμφωνίας στο κυπριακό.

Εχουμε, είπε, εξαιρετικές σχέσεις με τους γείτονες μας και πιθανή λύση στην Κύπρο θα διευκόλυνε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, είτε για την κάλυψη της εσωτερικής αγοράς της, είτε στην προσπάθεια της να γίνει ενεργειακό κέντρο.

Τόνισε ακόμα ότι η εξεύρεση λύσης δεν εξαρτάται μόνο από τους ελληνοκύπριους, αλλά και από την βούληση και την ειλικρίνεια της άλλης πλευράς.

Δεν θέλησε να προβλέψει αν νίκη του Ερτογάν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε ανησυχία για την ένταση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας.

Πιστεύω, είπε, ότι μετά το δημοψήφισμα θα γίνει προσπάθεια για αποκατάσταση των σχέσεων, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι αρκετό, προσθέτοντας ότι υπάρχουν βασικές διαφορές φιλοσοφίας μεταξύ των ευρωπαϊκών αντιλήψεων και των αντιλήψεων του Ταγίπ Ερτογάν.

Πηγή: ΡΙΚ

Ετικέτες: κυπριακό

Αναζήτηση στη "Φ"

Oι εκδόσεις «Διαδρομές» διευκρινίζουν ότι από σήμερα θα κινούνται νομικά εναντίον οποιουδήποτε μέσου ηλεκτρονικού ή εντύπου και οποιασδήποτε ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου των blog, που αναμεταδίδει ή ανακατασκευάζει ειδήσεις μας χωρίς να αναφέρει την πηγή τους. Το φαινόμενο της καταλήστευσης των ειδήσεων και της απαξίωσης της κοπιαστικής εργασίας των συντακτών προς ίδιον όφελος, πρέπει να εκλείψει και να διασφαλίσουμε την πνευματική εργασία των δημοσιογράφων μας.


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media