«Προσωπικό μου στοίχημα είναι η κυβέρνηση αυτή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια», δηλώνει στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News» ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για το πλεόνασμα, που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης που όρισε το δικαστήριο για την αποφυλάκισή του.

Την αποκάλυψη ότι το ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε χθες, Τετάρτη, στο Σαραντάπορο του νομού Λαρίσης, βρέθηκε να πετάει χαμηλά λόγω περιορισμένης ορατότητας των χειριστών εξαιτίας ξαφνικής, πυκνής νέφωσης, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε καλώδια της ελληνικής αρχής ηλεκτρισμού, ΔΕΗ, φέρεται να έκανε στην πρώτη της κατάθεση η μηχανικός που ήταν το μόνο από τα 5 μέλη του πληρώματος που επέζησε, και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ένα πολύ μικρό ποσοστό από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο δήμο της Αθήνας, είτε στη δομή του "Ελαιώνα" είτε σε διαμερίσματα, επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα.

Τα λόγια του Όμηρου, ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη, δεν χρειάζεται μόνο δύναμη, αλλά χρειάζεται και μυαλό, χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για να στείλει το δικό του αναστάσιμο μήνυμα από τo νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες πασχαλινές διακοπές.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε το Σάββατο στην Αθήνα από κοινού με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Στάϊνμαγερ την διεθνή καλλιτεχνική έκθεση «Documenta».

Αναζήτηση στη "Φ"

Oι εκδόσεις «Διαδρομές» διευκρινίζουν ότι από σήμερα θα κινούνται νομικά εναντίον οποιουδήποτε μέσου ηλεκτρονικού ή εντύπου και οποιασδήποτε ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου των blog, που αναμεταδίδει ή ανακατασκευάζει ειδήσεις μας χωρίς να αναφέρει την πηγή τους. Το φαινόμενο της καταλήστευσης των ειδήσεων και της απαξίωσης της κοπιαστικής εργασίας των συντακτών προς ίδιον όφελος, πρέπει να εκλείψει και να διασφαλίσουμε την πνευματική εργασία των δημοσιογράφων μας.


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media