Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε χθες την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου, σε ειδική συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν φορείς του ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και θεσμικοί και πολιτειακοί παράγοντες.

Η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στις 13 Μαΐου, είναι σύμφωνα με τα ευρήματα η αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή του Άδενδρου Θεσσαλονίκης, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 93 ετών ο επιχειρηματίας Αριστείδης Αλαφούζος, που δραστηριοποιήθηκε στους τομείς των κατασκευών, της ναυτιλίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Υπήρξε από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της μεταπολεμικής Ελλάδας με αξιοσημείωτο φιλανθρωπικό έργο.

Με τιμές από το ελληνικό κράτος και την Εκκλησία της Ελλάδος, και με συγκίνηση από χιλιάδες πιστούς, έγινε τη Κυριακή η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης, που για πρώτη φορά βγαίνει από την Βενετία.

Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες, ένας εκ των οποίων (ο μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός του εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την υιοθέτησε και στο τέλος της συνάντησης ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναζήτηση στη "Φ"

Oι εκδόσεις «Διαδρομές» διευκρινίζουν ότι από σήμερα θα κινούνται νομικά εναντίον οποιουδήποτε μέσου ηλεκτρονικού ή εντύπου και οποιασδήποτε ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου των blog, που αναμεταδίδει ή ανακατασκευάζει ειδήσεις μας χωρίς να αναφέρει την πηγή τους. Το φαινόμενο της καταλήστευσης των ειδήσεων και της απαξίωσης της κοπιαστικής εργασίας των συντακτών προς ίδιον όφελος, πρέπει να εκλείψει και να διασφαλίσουμε την πνευματική εργασία των δημοσιογράφων μας.


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media