Skip to main content

Πρώτη πτήση αεροσκάφους των ΗΠΑ στην Κούβα ύστερα από πενήντα και πλέον χρόνια


Η πρώτη πτήση αεροσκάφους από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα αυτή των αερογραμμών JetBlue θα πραγματοποιήσει το ταξίδι Φλόριντα-Σάντα Κλάρα της Κούβας εγκαινιάζοντας έτσι την αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών ύστερα από πενήντα και πλέον χρόνια.

Η πτήση JetBlue 386 ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει νωρίς το απόγευμα από το αεροδρόμιο Fort Lauderdale της Φλόριντα για την πόλη Σάντα Κλάρα, ανατολικά της Αβάνα, και θα διαρκέσει μια ώρα. Η προηγούμενη πτήση είχε γίνει το 1961.

Οι πιλότοι της πτήσης με 150 επιβάτες είναι υπήκοοι των ΗΠΑ με καταγωγή την Κούβα. Οι πτήσεις θα προσγειώνονται σε εννέα αεροδρόμια της Κούβας, εκτός αυτού της Αβάνας.

Οι αερογραμμές που θα διεξάγουν τα δρομολόγια είναι: American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines και Sun Country Airlines. Οι πτήσεις θα αναχωρούν από το Μαϊάμι, το Fort Lauderdale, το Σικάγο, τη Μινεάπολη και τη Φιλαδέλφεια προς τις εξής πόλεις της Κούβας: Camaguey, Cayo Coco, Cayo Largo, Cienfuegos, Holguin, Manzanillo, Matanzas, Santa Clara και Santiago de Cuba.


Αναζήτηση