Skip to main content

Η Δαμασκός θα καταρρίψει όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της


Ο συριακός στρατός διεμήνυσε σήμερα ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο, αντιδρώντας στα αεροπορικά πλήγματα στα οποία προχώρησε η τουρκική ΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας στο έδαφος της βόρειας Συρίας.

"Οποιαδήποτε απόπειρα να παραβιαστεί ξανά ο συριακός εναέριος χώρος από τουρκικά μαχητικά θα αντιμετωπιστεί και (τα αεροσκάφη αυτά) θα καταρριφθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό επιτελείο.

Παρατείνεται έως τις 22 Οκτωβρίου η εκεχειρία στο Χαλέπι

Η Ρωσία δέχθηκε να παρατείνει έως το βράδυ του Σαββάτου την εκεχειρία στο Χαλέπι, όπως είχε ανακοινώσει χθες ότι θα κάνει και ο συριακός στρατός, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γραφείου συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), ενώ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση.

"Η Ρωσία είπε στoν ΟΗΕ ότι θα τηρήσει μια παύση 11 ωρών την ημέρα για τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη", διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Ocha Γενς Λέρκε.

"Ωστόσο, καθώς ο ΟΗΕ δεν μπορεί να αρχίσει τις απομακρύνσεις για ιατρικούς λόγους πριν από την Παρασκευή (...) ζητήσαμε μια παράταση της παύσης έως και τη Δευτέρα", είπε, λέγοντας ότι αναμένεται η απάντηση της Μόσχας.

Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η παύση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι μπορεί να παραταθεί, εφόσον οι αντάρτες δεν την χρησιμοποιήσουν για να ανασυνταχθούν ή για να ανανεώσουν τις επιθέσεις τους.

Ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει από χθες βράδυ ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία στο Χαλέπι θα διαρκέσει τρεις ημέρες.Σύμφωνα με τη Μόσχα, αυτή η "ανθρωπιστική παύση" θα επιτρέψει την απομάκρυνση αμάχων και μαχητών που θέλουν να εγκαταλείψουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες, στο ανατολικό τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Σε ένα προοίμιο αυτής της παύσης, η Μόσχα είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι σταματά τις αεροπορικές επιδρομές της και εκείνες του συριακού στρατού.


Αναζήτηση