• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Ανεξαρτήτως Πούτιν οι Ρώσοι δεν είναι εχθροί μας, δηλώνει ο Γερμανός Πρόεδρος

Forum Athletic Dept

Ανεξαρτήτως Πούτιν οι Ρώσοι δεν είναι εχθροί μας, δηλώνει ο Γερμανός Πρόεδρος

«Ανεξαρτήτως του καθεστώτος Πούτιν, δεν πρέπει να βλέπουμε την Ρωσία –τη χώρα δηλαδή και τους ανθρώπους της- ως εχθρούς μας», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, σε σημερινή συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Μπιλντ.

Ο Σταινμάγιερ δηλώνει ανήσυχος για την πολύ γρήγορη αποξένωση της δύσης από την Ρωσία, αποξένωση που σύμφωνα με τον ίδιο ενδέχεται να έχει «άσχημες συνέπειες».

«Πρέπει να υπάρξουν έντονες διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων μας με την Ρωσία, καθώς δεν υφίσταται πλέον καμιά βάση εμπιστοσύνης και από τις δύο πλευρές. Αυτό είναι κάτι επικίνδυνο», σημειώνει ο Γερμανός Πρόεδρος και συμπληρώνει: «Από την άλλη πρέπει να καταστήσουμε ξεκάθαρα στο Κρεμλίνο το ποιες θα είναι οι συνέπειες των πράξεων του. Όμως, ποτέ δεν επιτρέπεται να σταματήσουμε τις απευθείας συνομιλίες με τη Μόσχα».

Επίσης, ο Γερμανός Πρόεδρος χαρακτηρίζει τη Ρωσία μια δύσκολη γείτονα, ενώ στα προβλήματα με τη χώρα αυτή προσθέτει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, πράξη που χαρακτηρίζει «ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"

Oι εκδόσεις «Διαδρομές» διευκρινίζουν ότι από σήμερα θα κινούνται νομικά εναντίον οποιουδήποτε μέσου ηλεκτρονικού ή εντύπου και οποιασδήποτε ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου των blog, που αναμεταδίδει ή ανακατασκευάζει ειδήσεις μας χωρίς να αναφέρει την πηγή τους. Το φαινόμενο της καταλήστευσης των ειδήσεων και της απαξίωσης της κοπιαστικής εργασίας των συντακτών προς ίδιον όφελος, πρέπει να εκλείψει και να διασφαλίσουμε την πνευματική εργασία των δημοσιογράφων μας.


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media