Skip to main content

Πρώτη συμμετοχή της Κύπρου με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στην ναυτιλιακή έκθεση 'Ποσειδώνια 2018'


Η Κύπρος συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια 2018» στην Αθήνα με εθνικό σταθμό και εκπροσώπους από όλο το φάσμα της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 – 8 Ιουνίου 2018, στην Αθήνα και που διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, έλαβαν μέρος πέραν των 2,000 εκθετών, καλύπτοντας όλο το φάσμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών υπερέβη τις 20,000.

Συντονιστής του Κυπριακού περιπτέρου ήταν το Υφυπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή επίσης του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων.

Η συμμετοχή της Κύπρου στην έκθεση ήταν δυναμική και αναβαθμισμένη, σημειώνει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω προέδρω, Νατάσα Πηλείδου,, κατέδειξε για ακόμα μια φορά την ενεργή και διαχρονική υποστήριξη της κυβέρνησης στον τομέα της ναυτιλίας.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, την κυπριακή αποστολή και τον κυπριακό σταθμό τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Δρ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον για την κυπριακή ναυτιλία επέδειξαν σημαντικά στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών.

Μέσα στα πλαίσια των Ποσειδωνίων, η Υφυπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με την Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Violeta Bulc. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης με υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακών διοικήσεων άλλων χωρών και ναυτιλιακών εταιρειών.

Μεγάλη επιτυχία επίσης, σημείωσε η δεξίωση της Κύπρου που παρέθεσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου και συγκέντρωσε υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας ναυτιλιακής Κοινότητας, διπλωμάτες και Υπουργούς άλλων χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση