• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Ύπαιθρος
  • Σε μεγάλη τουριστική έκθεση, στο Βερολίνο, παρουσιάστηκε το Γεωπάρκο UNESCO Τροόδους

Forum Athletic Dept

Σε μεγάλη τουριστική έκθεση, στο Βερολίνο, παρουσιάστηκε το Γεωπάρκο UNESCO Τροόδους

Οι ομορφιές του Τροόδους, ως ένας εναλλακτικός τουριστικός προορισμός, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση ITB 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι τις 10 Μαρτίου, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, στην έκθεση συμμετείχαν 20 Γεωπάρκα του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, ανάμεσα σε αυτά και σημαντικοί εταίροι του Γεωπάρκου Τροόδους, όπως το Γεωπάρκο Σητείας, Ψηλορείτη και Λέσβου.

«Η συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση στον κόσμο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την προβολή της περιοχής Τροόδους και όλα αυτά που το χαρακτηρίζουν όπως, ο εναλλακτικός τουρισμός, η τοπική μοναδική γαστρονομία, οι αθλητικές δραστηριότητες όπως ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση και πεζοπορία, τα 10 βυζαντινά μνημεία UNESCO και η σημαντική γεωλογία, αφού το Τρόοδος θεωρείται η Μέκκα της γεωλογίας ανά το παγκόσμιο», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Στην έκθεση, προστίθεται, έγινε επίσης παρουσίαση του προγράμματος «Γεωτουρισμός στα νησιώτικα Γεωπάρκα – Geotourism in insular Geoparks (GEO-IN)», το οποίο υλοποιείται από τα Γεωπάρκα Τροόδους, Λέσβου, Ψηλορείτη και Σητείας και αφορά την προβολή, προώθηση και ανάπτυξη του γεωτουρισμού στις περιοχές αυτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"

Oι εκδόσεις «Διαδρομές» διευκρινίζουν ότι από σήμερα θα κινούνται νομικά εναντίον οποιουδήποτε μέσου ηλεκτρονικού ή εντύπου και οποιασδήποτε ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου των blog, που αναμεταδίδει ή ανακατασκευάζει ειδήσεις μας χωρίς να αναφέρει την πηγή τους. Το φαινόμενο της καταλήστευσης των ειδήσεων και της απαξίωσης της κοπιαστικής εργασίας των συντακτών προς ίδιον όφελος, πρέπει να εκλείψει και να διασφαλίσουμε την πνευματική εργασία των δημοσιογράφων μας.


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media