Θεραπευτική σε περιπτώσεις μετατραυματικού συνδρόμου αποδεικνύεται η ιππασία, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε σε βετεράνους στρατιώτες.
Για μια ακόμη χρονιά, με το ξεκίνημα του νέου έτους, αμέτρητοι άνθρωποι παίρνουν “ηρωικές” αποφάσεις ότι επιτέλους αυτή τη φορά θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν: να χάσουν κιλά, να τρώνε πιο υγιεινά, να πληρώσουν τα χρέη τους και να βάλουν χρήματα στην άκρη, να σταματήσουν το κάπνισμα και τόσα άλλα, ων ουκ έστι αριθμός. Το αν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις στον εαυτό τους, αυτό είναι άλλο θέμα!
Aπό το 2018 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να περιλάβει την μανιακή και υπερβολική ενασχόληση με τα βιντεοπαιγνίδια στις ψυχικές διαταραχές. Σε προσχέδιο της επικείμενης 11ης Διεθνούς Ταξινόμησης των Ασθενειών, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιλαμβάνει τη λεγόμενη "διαταραχή παιχνιδιών" στη λίστα με τις διαταραχές ψυχικής υγείας.
Ένα θέμα που ταλανίζει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο κατά την εορταστική περίοδο είναι η... κατάθλιψη των Χριστουγέννων.
Κάθε χρόνο, στο τέλος του καλοκαιριού, κάνουμε τις ίδιες σκέψεις. Τελείωσε η περίοδος της ξενοιασιάς, της χαλάρωσης, της ξεκούρασης, των ηλιόλουστων διακοπών.
Η μοναξιά όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, αλλά είναι πιο επικίνδυνη και από την παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι άνδρες oι οποίοι επί πέντε χρόνια δεν είχαν κάνει καθόλου διακοπές, είχαν 20% υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης καρδιακών παθήσεων – θνησιμότητας, και αντίστοιχα οι γυναίκες, που δεν απολάμβαναν καλοκαιρινό διάλειμμα εμφάνιζαν συχνότερα συμπτώματα κατάθλιψης, περισσότερο άγχος και δυσκολίες στον ύπνο.
Οι περιπτώσεις κατάθλιψης ανά το παγκόσμιο παρουσιάζουν αύξηση 20% καθιστώντας την πάθηση αυτή που συνδέεται με την αυτοκτονία, την κύρια αιτία αναπηρίας στον κόσμο, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΠΟΥ την Πέμπτη.
Εάν υποφέρετε από διαταραχές κατάθλιψης ή απλά διανύετε μια κακή περίοδο στη ζωή σας, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.
Πηγή των δεινών του ανθρώπου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι για τους επιστήμονες το stress, το οποίο φαίνεται να αναστέλλει ακόμη και τη φυσιολογική ανάπτυξη του!