• Αρχική
  • Agenda
  • Πολιτισμός
  • Τον Αύγουστο επιστρέφει το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Τον Αύγουστο επιστρέφει το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Παρουσιάζοντας ανθρώπινες ιστορίες και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ από το σινεμά του πραγματικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, για 13η συνεχή χρονιά, ενώ για δυο μέρες ταξιδεύει και στην Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2018, στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο, εντάσσοντας στις προβολές του μερικά από τα πιο ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς, από την Κύπρο και τον κόσμο.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ταινίες από πρωτοεμφανιζόμενους, αλλά και καθιερωμένους σκηνοθέτες από το διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα, καθώς και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο, όλα σε πρώτη παγκύπρια προβολή.Εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει και μουσικές εκδηλώσεις, DJ sets, και διάλογο με φιλοξενούμενους σκηνοθέτες.

Το Φεστιβάλ επεκτείνεται φέτος και στην πόλη της Πάφου με προβολές στις 9 και 10 Αυγούστου, ενώ στις 10 Αυγούστου το Φεστιβάλ θα κλείσει το φετινό πρόγραμμά του στο ξενοδοχείο Αλμύρα, “με ένα μουσικό happening”.

Περισσότερα από 20 ντοκιμαντέρ που διηγούνται ιστορίες βγαλμένες μέσα από τον έρωτα και τη διαφορετικότητα, την κρίση και τον πόλεμο, τη μουσική και τον ρυθμό, το χρήμα και τη φτώχεια, θα συνθέσουν και φέτος μια συναρπαστική εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά του πραγματικού, προστίθεται.

“Η αγαπημένη φεστιβαλική διοργάνωση του καλοκαιριού προτείνει μια εναλλακτική ενημέρωση και κινείται αντίθετα με το ρεύμα της εμπορικής, μαζικής ενημέρωσης ενώ παράλληλα προωθεί τον δημιουργικό διάλογο γύρω από σημαντικά θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο πολίτη”, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται δε πως, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Moving Docs, μέσα από το οποίο θα προβληθεί αριθμός ευρωπαϊκών ταινιών που εντάσσονται στην κοινοπραξία για πανευρωπαϊκή διανομή.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ στηρίζουν, η Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Πρεσβεία της Ολλανδίας, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Κέντρο Φωτογραφίας 6×6, το Blue Aventura και το Hope For Children.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media