• Αρχική
  • Agenda
  • Πολιτισμός
  • Γέφυρα επικοινωνίας για την τέχνη οι γκαλερί δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
Γέφυρα επικοινωνίας για την τέχνη οι γκαλερί

Γέφυρα επικοινωνίας για την τέχνη οι γκαλερί δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Με τη λακωνική φράση, «ο πολιτισμός είναι εδώ» αρκέστηκε να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξει στην Παιδεία.

Ο ΠτΔ προέβη σε αυτή τη δήλωση στη Λεμεσό, λίγο πριν τελέσει τα εγκαίνια της Γκαλερί Έργων Τέχνης «Κapopoulos Fine Arts». Συγκεκριμένα, κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τη στάση των εκπαιδευτικών και τα όσα συμβαίνουν στην Παιδεία, ο Νίκος Αναστασιάδης αρκέστηκε να πει «ο Πολιτισμός είναι εδώ».

Γέφυρα επικοινωνίας για την τέχνη οι γκαλερί, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της Κυπριακής και της διεθνούς σύγχρονης σκηνής τέχνης λειτουργούν εκθεσιακοί χώροι στον τόπο μας σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη που τέλεσε απόψε τα εγκαίνια της Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε μία τέτοια πολιτιστική στέγη αναμένεται να αναδειχθεί η νέα αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts, ενισχύοντας την εδώ και δυόμιση χρόνια επιτυχημένη παρουσία της στην πατρίδα μας με την γκαλερί που διατηρεί στη Λευκωσία. «Ο οίκος Δημοπρασιών Καπόπουλος θέτοντας ως στόχο από τη δημιουργία του τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη, αριθμεί ήδη συνεχή παρουσία πέραν των δύο δεκαετιών στα εικαστικά δρώμενα της Ελλάδας, καταφέρνοντας να θέσει τη δική του σφραγίδα στον τομέα της διοργάνωσης δημοπρασιών, συμβάλλοντας τόσο στην περαιτέρω διάδοση της υψηλής Τέχνης στην Ελλάδα όσο και στη μεταφορά της αξιόλογης Ελληνικής Τέχνης στο εξωτερικό».

Όπως ανέφερε η γκαλερί αποτελεί, επισφράγιση της πολυετούς αγαστής συνεργασίας του Ευάγγελου Καπόπουλου με τον Στέλιο Ιωαννίδη και ως αποτέλεσμα της πηγαίας αγάπης που οι ίδιοι τρέφουν για τη τέχνη και τον πολιτισμό, αποτελεί τη μετουσίωση του κοινού οράματος που είχαν να προσφέρουν και στην Κύπρο έναν ανάλογο χώρο, ο οποίος θα δίδει βήμα στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

«Ιδιαίτερα ο φίλος Στέλιος, είχε ανέκαθεν την έντονη επιθυμία να ασχοληθεί εντατικότερα και να δημιουργήσει έναν χώρο που να συνδέεται με την έμφυτη του κλίση και την αγάπη που τον διακρίνει από παιδί για την τέχνη. Επιθυμία οποία σχετίζεται με το φιλότεχνο και καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, αναπόσπαστομέρος του οποίου υπήρξε ο πατέρας του, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης του τόπου μας και πολύ αγαπητός μου Βίκτωρας Ιωαννίδης. Πέραν της αγάπης αυτής και των δύο, γνώμονα του εγχειρήματος τους αποτελεί και η εξυπηρέτηση ενός διττού στόχου:

Αφενός της φιλοξενίας στη γκαλερί και της συμπόρευσης διεθνώς αναγνωρισμένων και διαφορετικών τάσεων Ελλήνων, Κυπρίων, ξένων και νέων δημιουργών, και της συνακόλουθης ανάδειξης της υψηλής καλλιτεχνικής αξίας των εκτιθέμενων τους έργων.

Αφετέρου, της διοργάνωσης άλλων συναφών εκδηλώσεων (ατομικών εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και δημοπρασιών), καλύπτοντας τις ανάγκες του σύγχρονου κοινού που επιθυμεί να ενημερωθεί και να έρθει σε επαφή με τις σύγχρονες τάσεις της τέχνης» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ανέφερε επίσης ότι το νέο τους αυτό εγχείρημα, με δεδομένη την καταξιωμένη παρουσία του Kapopoulos Fine Arts, αναμφίβολα εμπλουτίζει και προάγει το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη θέση της πατρίδας μας στον σύγχρονο διεθνές εικαστικό χάρτη.

«Την ίδια στιγμή, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο και λειτουργώντας ως πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής σε θέματα σύγχρονης τέχνης, θα στηρίξει και θα αναδείξει τις ικανότητες και το αξιόλογο έργο ανερχόμενων Κυπρίων εικαστικών, προωθώντας τους τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε τέλος, όπως «συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια και παραμένοντας πιστοί στις ίδιες αξίες, να αξιωθείτε στο μέλλον ακόμη μία πιο δημιουργική πορεία και ακόμη περισσότερες επιτυχίες, συνεχίζοντας να δίδετε στους ζηλωτές της τέχνης τη δυνατότητα αυτής της ξεχωριστής πνευματικής εικαστικής αναζήτησης που συμπράττει άμεσα στην ενίσχυση του πολιτισμού».

Πηγή: ΚΥΠΕ




Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media