Skip to main content

Έκθεση ζωγραφικής Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου


ekthesi-enwsis-kallitexnwn

13η ομαδική έκθεση ζωγραφικής

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Peter’s Gallery στη Λεμεσό η 13η ομαδική έκθεση ζωγραφικής της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, τοπικοί παράγοντες και πλήθος φιλότεχνων.

Σε σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Πέτρος Κ. Πόρακος, επισήμανε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι κάθε έκθεση και ευρύτερα κάθε πρόταση οποιασδήποτε μορφής τέχνης, αποτελεί και μια νίκη κατά της πνευματικής αλλοτρίωσης, που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «απειλεί τις ευαισθησίες, τις αρχές και τις αξίες μας, την ίδια την ανθρώπινη υπόστασή μας, αφού η τέχνη και τα επιτεύγματά της είναι πνοή αγέρα, που διασκορπίζει το αποπνικτικό σκοτάδι της καθημερινότητας».

Ο κ. Πόρακος απευθυνόμενος ειδικότερα στους ίδιους τους καλλιτέχνες, υπέδειξε ότι «καλό θα ήταν να επιδιώξουμε τη συνεργασία με παρεμφερείς φορείς, όπως άλλες καλλιτεχνικές οργανώσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα, με σκοπό την περαιτέρω μαζικοποίηση του συνδέσμου μας με την εγγραφή νέων μελών, συμπεριλαμβανομένων και νεαρών καλλιτεχνών».

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ζωγράφοι που μετατρέπουν τον ήλιο σε μια κίτρινη κηλίδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι που χάρη στην τέχνη και την ευφυΐα τους, μετατρέπουν μια κίτρινη κηλίδα σε ήλιο».


Αναζήτηση