Βασιλική Αναστασιάδου

Με χαιρετισμό της Υπ. Μεταφορών άρχισε το 7ο Συμπόσιο Λαογραφίας

Την έναρξη των εργασιών του 7ου Συμποσίου Λαογραφίας, με θέμα: «Οι ποιητικοί διάλογοι στις λαϊκές παραδόσεις της Κρήτης, της Καρπάθου, της Κάσου και της Κύπρου Λαϊκοί ποιητάρηδες, μαντινάδες και τσιαττίσματα», κήρυξε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Η κ. Αναστασιάδου τόνισε στον χαιρετισμό της ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να προβάλλουμε και να μεταλαμπαδεύουμε στη νέα γενιά την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοσή μας. «Το οφείλουμε άλλωστε στους προγόνους μας αλλά και στις μελλοντικές γενεές», είπε και σημείωσε ότι ο λαϊκός πολιτισμός, είναι ο καθρέφτης ενός λαού. Όπως επεσήμανε, «η μελέτη, προώθηση και συντήρηση της λαϊκής παράδοσης, η αληθινή αγάπη γι’ αυτή, πλουτίζουν τη γνώση, συγκινούν και συντελούν στη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας».

Η Υπουργός Μεταφορών συνεχάρη στη συνέχεια τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού για τη διοργάνωση του 7ου Συμποσίου Λαογραφίας, όπως και για την τεράστια προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. «Η διαχρονική προσφορά του Ομίλου, στην καταγραφή, προστασία, διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, της γνήσιας παράδοσης του τόπου μας αλλά και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, είναι πραγματικά ανεκτίμητη», τόνισε.

Όπως ανέφερε, το Α’ Συμπόσιο Λαογραφίας διοργανώθηκε το 1978 και από τότε ακολούθησαν άλλα πέντε, σημειώνοντας πάντοτε, μεγάλη επιτυχία.

Στο φετινό Συμπόσιο έχουν προκληθεί και θα συμμετέχουν 13 λαογράφοι, ακαδημαϊκοί και ερευνητές της παράδοσης από την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης, θα συμμετέχουν μαντιναδόροι, τσιαττιστές και ποιητάρηδες από τα τέσσερα νησιά, πλαισιωμένοι από τοπικούς παραδοσιακούς οργανοπαίκτες, είπε η Υπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Συμπόσιο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενεές.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media