• Αρχική
  • Agenda
  • Πολιτισμός
  • Καλλιτέχνες της Λατινικής Κοινότητας εξέθεσαν τις δημιουργίες τους στη Λεμεσό
Καλλιτέχνες της Λατινικής Κοινότητας εξέθεσαν τις δημιουργίες τους στη Λεμεσό

Καλλιτέχνες της Λατινικής Κοινότητας εξέθεσαν τις δημιουργίες τους στη Λεμεσό

Μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη εικαστική έκθεση φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, στη Λεμεσό, όπου γνωστοί και νέοι καλλιτέχνες, μέλη της Λατινικής Καθολικής Κοινότητας στην Κύπρο, εξέθεσαν τις δημιουργίες τους, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ενεργό συμμετοχή μελών της Λατινικής Κοινότητας στον κυπριακό σύγχρονο κόσμο της τέχνης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που διοργανώθηκε από την Εκπρόσωπο της Λατινικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Αντωνέλλα Μαντοβάνη σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, τελέστηκαν στις 10 Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη.

Σε χαιρετισμό της, η κ. Μαντοβάνη ανέφερε ότι στόχος της έκθεσης ήταν η προβολή των Λατίνων σαν δραστήρια μέλη της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας, δίνοντας την ευκαιρία στους Λατίνους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα εκθέματα τους.

Έχοντας επιρροές από διάφορες ηπείρους και περιοχές του κόσμου, συγκεκριμένα Ευρώπη, Μεσόγειο, Λατινική Αμερική και Κεντρική Ασία, οι καλλιτέχνες παρουσίασαν μια πλειάδα έργων, μέσα από διάφορα στυλ , εικονογραφίες, λάδι σε καμβά, ακουαρέλα, ακρυλικό, χαρακτική block painting και θέματα όπως η αφηρημένη τέχνη, η φύση και η θρησκεία.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, βουλευτές, εκπρόσωποι αρχών, καθώς και φίλοι και μέλη της Λατινικής Κοινότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media