Η πολυπολιτισμικότητα της Λεμεσού σε έκθεση φωτογραφιών

Η πολυπολιτισμικότητα της Λεμεσού σε έκθεση φωτογραφιών

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό με πρόσωπα και δραστηριότητες κοινοτήτων μεταναστών και προσφύγων που ζουν στη Λεμεσό, εγκαινιάστηκε χθες, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, η φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Πρόσωπα της Λεμεσού: Απαθανατίζοντας την Πολυπολιτισμικότητα".

Στην έκθεση εκτίθενται 50 φωτογραφίες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρία Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού), στο πλαίσιο του προγράμματος "Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος".

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος απένειμε τιμητική διάκριση στις τρεις βραβευθείσες φωτογραφίες και έπαινο σε άλλες πέντε που ξεχώρισαν.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ.Νικολαϊδης τόνισε ότι “οι συμμετέχοντες, με τις φωτογραφίες τους, καταγράφουν την ιστορία της πόλης και προβάλλουν την πόλη της Λεμεσού ως χώρο αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και πολιτισμών”.

Το 1ο και το 3ο βραβείο απονεμήθηκαν στον Ricci Desai για τις φωτογραφίες “East and West” και “Diwali Bhangra” αντίστοιχα, ενώ το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην Ερατώ Καντούνα για τη φωτογραφία “Γιορτή του φωτός”.

Η έκθεση, που συγκέντρωσε 16 συμμετοχές με περισσότερες από 130 φωτογραφίες, συμπίπτει με τη Διεθνή Μέρα Μετανάστη που γιορτάζεται κάθε χρόνο το Δεκέμβριο και έχει ως στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστική και οικονομικής συνεισφοράς των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media