• Αρχική
  • Agenda
  • Πολιτισμός
  • Παραστάσεις στην Κύπρο από το μαγευτικό μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας»
Παραστάσεις στην Κύπρο από το μαγευτικό μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας»

Παραστάσεις στην Κύπρο από το μαγευτικό μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας»

Στην Κύπρο έρχεται κατευθείαν από το West End του Λονδίνου για επτά μοναδικές παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό, το μαγευτικό μιούζικαλ “The Sound of Music.

Όπως αναφέρθηκε σε διάσκεψη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Παττίχειο θέατρο, η « Μελωδία της Ευτυχίας», που συμπληρώνει τον ερχόμενο Ιανουάριο 60 χρόνια επιτυχίας, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών και έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία του στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου.

Θα παρουσιαστεί, στις 30 και 31 Δεκεμβρίου 2018 και την 1η και 2 Ιανουαρίου 2019, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, ενώ στις 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2019, ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου στη Λευκωσία.

Στην παραγωγή μιούζικαλ “The Sound of Music” λαμβάνουν μέρος 45 σπουδαίοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, ενώ στη σκηνή θα βρίσκεται ζωντανή ορχήστρα την οποία διευθύνει ο γνωστός μαέστρος από τα West End θέατρα του Λονδίνου, Brady Mould. Η μουσική που έγινε παγκοσμίως γνωστή, ανήκει στο Richard Rodgers και οι στίχοι στον Oscar Hammerstein ΙΙ. Την παραγωγή σκηνοθετεί ο Grant Murphy και χορογραφεί ο Stuart Winter. Το σχεδιασμό και την επιμέλεια των παραστάσεων, καθώς και την απαράμιλλη κατασκευή του σκηνικού, ανέλαβε ο Ben M Rogers μαζί με μια ομάδα ειδικών τεχνικών.

Το μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας», είναι βασισμένο στο βιβλίο των Η. Lindsay and R. Crouse και γράφτηκε μέσα από τις αναμνήσεις της Maria von Trapp, για την οικογένεια τραγουδιστών Φον Τραπ που έζησε στην Αυστρία παραμονές του πολέμου. Η ιστορία μιλά για τη Μαρία η οποία παίρνει τη θέση της γκουβερνάντας σε μια πολυμελή οικογένεια, ενώ αμφιταλαντεύεται αν θα γίνει μοναχή. Ερωτεύεται όμως τα παιδιά αμέσως και γρήγορα η αγάπη γίνεται αμοιβαία με την ευχάριστη γνωστή εξέλιξη.

Όταν ανέβηκε το 1959 στο Broadway, παρέμεινε στη σκηνή για 3 συνεχόμενα χρόνια, πραγματοποιώντας 1,443 παραστάσεις ενώ το 1960 κέρδισε 5 Tony Awards: καλύτερο Musical, καλύτερη πρωταγωνίστρια, καλύτερη δεύτερη ηθοποιός, καλύτερο σκηνικό και καλύτερη μουσική διεύθυνση. Στην Αμερική, κατέκτησε επίσης πάρα πολλά βραβεία, μερικά από τα οποία: βραβείο Grammy για το καλύτερο μουσικό άλμπουμ, βραβείο του Αμερικάνικου Ινστιτούτου ως η καλύτερη ταινία που έγινε από θεατρικό musical και το 2006 συγκαταλέχθηκε μέσα στις 4 πρώτες από τις 25 ταινίες, ως η καλύτερη ταινία όλων των εποχών από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο κινηματογραφικών ταινιών (AFI ).

Όταν για πρώτη φορά ανέβηκε το θεατρικό musical στο West End του Λονδίνου το 1961 ανέτρεψε κάθε προηγούμενο πραγματοποιώντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 2,386 συνεχόμενων sold out παραστάσεων.

Το 1965 «Η Μελωδία της Ευτυχίας» , μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Robert Earl Wise και με πρωταγωνιστές τους θρυλικούς Julie Andrews και Christopher Plummer. Η ταινία κερδίζει 5 βραβεία Όσκαρ και 2 Χρυσές Σφαίρες, ενώ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών σε Η.Π.Α. και Καναδά.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media