Skip to main content
Στις 2 Απριλίου φωτίζονται σημαντικά μνημεία και μουσεία στην Κύπρο στο πλαίσιο του 'Light it Up Blue'

Στις 2 Απριλίου φωτίζονται σημαντικά μνημεία και μουσεία στην Κύπρο στο πλαίσιο του 'Light it Up Blue'


To Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι και φέτος ενώνει τις δυνάμεις του με τον οργανισμό Autism Speaks, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και την παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης “Light it Up Blue”, φωτίζοντας, στις 2 Απριλίου, σημαντικά μνημεία και μουσεία της Κύπρου.

Ανακοίνωση από το ΓΤΠ αναφέρει ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος θα φωτιστούν σε χρώμα μπλε το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού, τα Κάστρα Πάφου, Λεμεσού, Κολοσσίου και Λάρνακας, η Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών και οι αρχαιολογικοί χώροι Χοιροκοιτίας και Αμαθούντας.

“Τα μνημεία και τα μουσεία μας, μέσα από την προσπάθεια αυτή, συντάσσονται δίπλα σε μνημεία μεγάλης πολιτιστικής αξίας ανά το παγκόσμιο, τα οποία επίσης συμμετέχουν στην εκστρατεία της μπλε φωταγώγησης, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας ως προς τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που εντάσσονται στο φάσμα του Αυτισμού και οι οικογένειές τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι τονίζεται με τον τρόπο αυτό η ανάγκη διασφάλισης φροντίδας και συνεχούς εκπαίδευσης, αλλά και το δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

“Το όραμα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπως αντικατοπτρίζεται μέσα από τη συμβολή του σε αυτή τη δράση, είναι να μπορούν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες να απολαμβάνουν τον πολιτισμό μας, ο οποίος ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία. Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί ζωντανό πυρήνα της κοινωνίας μας και μόνο μέσα από την προστασία της θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις αξίες εκείνες που είναι αναγκαίες για μια κοινωνία με συνοχή, βασισμένη σε πανανθρώπινα ιδεώδη και αρχές, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα στους αιώνες”, αναφέρεται.

Καταλήγοντας, το Τμήμα Αρχαιοτήτων σημειώνει ότι τα μνημεία και τα μουσεία μας, μέσα από τις μπλε αχτίδες που θα τα φωτίσουν, ενημερώνοντας ολόκληρο τον κόσμο για τον Αυτισμό, θα μεταφέρουν ουσιαστικά το μήνυμα της ελπίδας για αλλαγή και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα στηρίζονται πρωτίστως πάνω στην αγάπη για τον συνάνθρωπό μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση