Skip to main content
Ανακοινώθηκαν οι κυπριακές συμμετοχές του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Ανακοινώθηκαν οι κυπριακές συμμετοχές του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου


Συνολικά 11 ταινίες μικρού μήκους από πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και καθιερωμένους Κύπριους δημιουργούς, έχουν επιλεγεί στον εθνικό διαγωνισμό του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τις ταινίες που θα διαγωνιστούν προεπέλεξε προκριματική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Nicolas Khabbaz, παραγωγό και επικεφαλής του Τμήματος Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Notre Dame (NDU) του Λιβάνου, Άδωνι Φλωρίδη, σκηνοθέτη και Δρα Μάριο Ψαρά, σκηνοθέτη – ακαδημαϊκό. Την επιλογή του διεθνούς προγράμματος και την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ επιμελούνται οι Κύπριοι Σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς.

Στο Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα θα προβληθούν οι πιο κάτω κυπριακές ταινίες:
Α jar of nuts, Σκηνοθεσία: Σάββας Σταύρου
Confession, Σκηνοθεσία: Ανδρέας Σεϊττάνης
Kismet, Σκηνοθεσία: Doğuş Özokutan & Vasvi Çiftcioğlu
Marking Time, Σκηνοθεσία: Σύλβια Νικολαΐδη & Νικόλας Ιορδάνου
Motive, Σκηνοθεσία: Στέλιος Δημητρίου
Off Guard, Σκηνοθεσία: Ντάινα Παπαδάκη
The Profile, Σκηνοθεσία: Λούης Πατσιάς
The Sea, Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαπέσιης
Tropical Dreams, Σκηνοθεσία: Βαγγελιώ Σουμέλη
Scratch, Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου
Wax and Feathers, Σκηνοθεσία: Μάριος Λιζίδης

Μια διεθνής κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια, θα απονείμει, τόσο στο Εθνικό όσο και στο Διεθνές Διαγωνιστικό, τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, 2ης Καλύτερης Ταινίας, 1ης Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, 2ης Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης Ερμηνείας σε Κυπριακή Ταινία, Καλύτερης Σκηνοθεσίας Κυπριακής Ταινίας, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερου Μουσικού Βίντεο.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Θεάτρου Ριάλτο.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση