• Αρχική
  • Agenda
  • Πολιτισμός
  • Έναρξη με θέαμα και σινεμά για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Έναρξη με θέαμα και σινεμά για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Έναρξη με θέαμα και σινεμά για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της μικρού μήκους ταινίας, με τη σφραγίδα εφέτος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καλωσορίζει στην επίσημη έναρξή του κοινό και δημιουργούς το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Η νύχτα πρεμιέρας θα ανοίξει με ένα 3D Mapping Show, που θα συνδυάζει οπτικοακουστικό θέαμα και μουσική, σε μια τρισδιάστατη προβολή επάνω στο κτίριο του Θεάτρου Ριάλτο.

Το θέαμα ξεκινά στις 8.30μ.μ. και θα ακολουθήσουν, αμέσως μετά, η σύντομη τελετή έναρξης και οι πρώτες προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος Κυπρίων και ξένων δημιουργών. Με το τέλος των προβολών, η βραδιά θα συνεχιστεί στην Πλατεία Ηρώων με το πάρτι έναρξης.

Το Φεστιβάλ θα έχει και φέτος έντονο διεθνή χαρακτήρα, αφού το πρόγραμμά του καταρτίζεται από ταινίες μικρού μήκους από 38 διαφορετικές χώρες, ενώ σε πολλές από τις προβολές αυτές θα παρευρεθούν και οι σκηνοθέτες. Επτά παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν τον κυρίως κορμό του Φεστιβάλ καθόλη τη φεστιβαλική εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας η διεθνής (πενταμελής) κριτική επιτροπή θα παρακολουθεί τις διαγωνιζόμενες ταινίες και θα αποφασίζει για τα βραβεία που θα απονεμηθούν στη λήξη του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy
Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π.Α.Ν και του Θεάτρου Ριάλτο.

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus
Instagram: isffc_filmfestival
Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc19

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου, την ιστοσελίδα του, ή την εφαρμογή Rialto Theatre App)
Κατάλληλο για άνω των 18.

Πληροφορίες: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 77 77 77 45
www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

Αναζήτηση