• Αρχική
  • Agenda
  • Πολιτισμός
  • «ΠΟΛΙΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ» του Μιχάλη Χριστοδουλίδη - Ένα ορατόριο για την Αμμόχωστο
«ΠΟΛΙΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ» του Μιχάλη Χριστοδουλίδη - Ένα ορατόριο για την Αμμόχωστο

«ΠΟΛΙΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ» του Μιχάλη Χριστοδουλίδη - Ένα ορατόριο για την Αμμόχωστο

Μια μεγάλη στιγμή για τα μουσικά δρώμενα του τόπου θα αποτελέσει το ορατόριο του Μιχάλη Χριστοδουλίδη «Πόλις εν Καμίνω» σε ποίηση της Ανδρούλας Τουμάζου που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού και στο Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας στις 30 Ιανουαρίου.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι τραγουδιστές Σαββίνα Γιαννάτου, Δώρος Δημοσθένους, ο διάσημος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, το Φωνητικό Σύνολο της «Διάστασης» υπό την διεύθυνση της Ισαβέλλας Χριστοφίδου και με 12 μελή ορχήστρα υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Ακόμη στην παράσταση σημαντικό ρόλο θα έχουν οι προβολές που επιμελείται ο Κίμων Ματαρά, οι φωτισμοί που σχεδιάζει ο Μάριος Παπαδόπουλος και ο ήχος υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Γιωργαλλή.

Το έργο αναφέρεται στην πολιορκία της Αμμοχώστου το 1570 από τους Τούρκους και τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν. Το έργο σε μορφή ορατορίου περιγράφει την πολιορκία της πόλης και παράλληλα διατρανώνει τον πόθο των κατοίκων της πόλης για επιστροφή.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν δύο παραστάσεις στη Κύπρο στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού στις 28 Ιανουαρίου και στις 30 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Τον Μάρτιο προγραμματίζεται μια μεγάλη παράσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όλες οι παραστάσεις είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αμμοχώστου

Το 2020 συμπληρώνονται 450 χρόνια από την πρώτη πολιορκία της πόλης και οι παραστάσεις αποτελούν, σημαντική συνδρομή για την επαναφορά στο προσκήνιο του θέματος της Αμμοχώστου.

Την παράσταση συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και ο Πολιτιστικός Όμιλος «Διάσταση».

Ήδη έχει αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων από την Tickethour.com.cy τηλ. 77777040 και από το Ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου τηλ: 25377 277.

Αναζήτηση