Κυπριανός Κατσαρή και Άλκηστις Πρωτοψάλτη φιλοξενούνται από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τον Φεβρουάριο

Κυπριανός Κατσαρή και Άλκηστις Πρωτοψάλτη φιλοξενούνται από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τον Φεβρουάριο

Σολίστ του εκτοπίσματος του Κυπριανού Κατσαρή και της Άλκηστις Πρωτοψάλτη φιλοξενεί η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε προσεχείς συναυλίες της σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Στο μεταξύ την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου η Ορχήστρα δίνει την τελευταία συναυλία του κύκλου «Κύπρος και Βιέννη» στη Λεμεσό.

Με τη συμπλήρωση φέτος 250 χρόνων από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα διανύσει ένα πλήρη κύκλο συναυλιών – αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη.

Στην εναρκτήρια συναυλία, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, το μουσικόφιλο κοινό μπορεί να απολαύει την αξεπέραστη δεξιότητα του διεθνώς διακεκριμένου πιανίστα, Κυπριανού Κατσαρή, καθώς διαλέγεται με το πιο κλασικό κονσέρτο για πιάνο του Beethoven, το πρώτο.

Επίσης κλασική σε δομή αλλά ρομαντική στη μουσική της γλώσσα, η Συμφωνία αρ. 1 φέρει ίχνη του ώριμου στυλ του Beethoven. Το πρόγραμμά της συναυλίας εμπλουτίζεται από τον διάλογο ανάμεσα στο πάντα γοητευτικό φλάουτο και την ορχήστρα με έργο του Κύπριου συνθέτη, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Πρόκειται για την Ραψωδία για φλάουτο & ορχήστρα με Σολίστ την Virginie Bove. Μαέστρος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΣΟΚ, Jens Georg Bachmann. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με τη συνεισφορά του Ινστιτούτου Γκαίτε:

-Λευκωσία: Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας,

-Πάφος: Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο. Ωρα έναρξης 20:30.

Η μαγική φωνή και το δυναμικό ταμπεραμέντο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα σμίξει με τον πλούσιο ήχο και ενέργεια της Συμφωνικής μας ορχήστρας για να ερμηνεύσουν παρέα τις μεγάλες επιτυχίες της πολύχρονης πορείας της στο ελληνικό τραγούδι.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, πέντε χρόνια μετά την εκπληκτική παράστασή της με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, επιστρέφει για να μας καθηλώσει, αυτή τη φορά με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και μαέστρο τον Γιώργο Κουντούρη:

-Λεμεσός: Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο,

-Λευκωσία: Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

-Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Ωρα έναρξης 20:30.

Στη σειρά Οικογενειακές Συναυλίες, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει το έργο 67 του Sergei Prokofiev Ο Πέτρος και ο λύκος με αφηγήτρια την Μαρίνα Κατσαρή και μαέστρο τον Joseph Bousso.

Θα δοθούν δύο συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, τις ώρες 16:00 και 17:30.

Ο Φεβρουάριος κλείνει με την 1η συναυλία στο πλαίσιο του Κύκλου Συναυλιών, Beethoven, με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, να παρουσιάζει τη Συμφωνία αρ. 8, ένα αριστούργημα που περιέχει περάσματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν ως μουσικά ανέκδοτα.

Αυτή η κωμική οπτική γωνία – ειρωνεία και χαρά! – συνδέει την παρούσα συμφωνία με τα άλλα δύο έργα του προγράμματος: Το La scala di seta – μια οπερατική farsa comica του Rossini – είναι ένα αυθεντικά κωμικό έργο, ενώ στην Burlesque ο Richard Strauss φλερτάρει με την ιδέα μιας καυστικής παρωδίας της σοβαρότητας του κονσέρτου.

Σολίστ η Άντρη Χατζηανδρέου (πιάνο) και μαέστρος ο Jens Georg Bachmann.

Συναυλίες, με τη συνεισφορά του Ινστιτούτου Γκαίτε, θα δοθούν στη Λευκωσία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, στη Λεμεσό, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο και στην Πάφος την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο. Ώρα έναρξης, 20:30.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση