Μέχρι 1η Ιουνίου αιτήσεις για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

Μέχρι 1η Ιουνίου αιτήσεις για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

Δέκα χρόνια ζωής μετρά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου, το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση από τις 10 μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου 2020.

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι δεκτές γίνονται αιτήσεις μέχρι και την 1η Ιουνίου ενώ και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του έχουν ταινίες μικρού μήκους: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων, η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά».

Η υποβολή, για όλες τις ταινίες, γίνεται μόνο μέσα από τις πλατφόρμες: shortfilmdepot.com και filmfreeway.com.

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή όσο και για τα Κρατικά Βραβεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Δικαίωμα υποβολής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της. Συνεπώς, το Φεστιβάλ από το 2019 έχει το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία για υποψηφιότητα για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2020.

Η βράβευση των ταινιών που θα συμμετέχουν στο Εθνικό & Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θα ανατεθεί σε πενταμελή διεθνή Κριτική Επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 1η Ιουνίου 2020.
Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στις ιστοσελίδες, www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και www.isffc.com.cy.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση