6ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας


synedrioΑπό τις 19 μέχρι και τις 21 Noεμβρίου 2010, στην αίθουσα τελετών του Δήμου Λεμεσού, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας της Λεμεσού, με θέμα: «Η Λεμεσός στα 50 χρόνιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συμψηφίζοντας τα συν και τα πλην», όπου θα ακουστούν εισηγήσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της Λεμεσού αφότου η Κύπρος έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1960.

Διοργανωτής του Συμποσίου είναι το «Παττίχειο» Iστορικό Αρχείο-Μουσείο και Κέντρο Μελετών του Δήμου Λεμεσού και με προσκεκλημένους όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία μιας πόλης, που δεν θέλει να ξεχάσει το παρελθόν της, τη στιγμή μάλιστα που αναπτύσσεται ραγδαία και εξελίσσεται σε μια σημαντική μεσογειακή και ευρωπαϊκή πόλη.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο τέως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Νίκος Νικολαΐδης. Στη διάρκεια του Συμποσίου θα γίνουν γύρω στις 15 επιστημονικές εισηγήσεις σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων από ερευνητές της ιστορίας της Λεμεσού.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".