Απονεμήθηκαν τα βραβεία του νέου τμήματος του Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του νέου τμήματος του Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος

Τους νικητές του νέου του τμήματος "Dot.on.the.map Industry Days", ανακοίνωσε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ "Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος", το μοναδικό τμήμα του φεστιβάλ που διεξήχθη εν μέσω πανδημίας, καθώς όλες οι δράσεις του έγιναν διαδικτυακά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών - τις Πολιτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο - στη διάρκεια της διαδικτυακής αυτής συνάντησης, παραγωγοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι από χώρες της Μεσογείου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, με στόχο τη συνεργασία σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανάπτυξης και διανομής ταινιών μυθοπλασίας.

Οι έξι προτάσεις μυθοπλασίας παρουσιάστηκαν σε σαράντα και πλέον παραγωγούς και εκπρόσωπους εταιρειών διανομής και φεστιβάλ κινηματογράφου με σημαντική και έντονη δραστηριότητα στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική σκηνή, από δεκαεπτά συνολικά χώρες.

Το Φόρουμ ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βραβείων από την τριμελή Διεθνή Κριτική Επιτροπή, με πρόεδρο τον Γάλλο παραγωγό Guillaume De Seille, και μέλη την Μαροκινή παραγωγό Lamia Chraibi και την εκπρόσωπο του Connecting Cottbus co-production market, Martina Bleis, από τη Γερμανία.

Το βραβείο Καλύτερης Πρότασης Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους (Project) απονεμήθηκε στο Thethreeofus σε σκηνοθεσία SuelaBako και παραγωγή SabinaKodra της εταιρείας Erafilm, από την Αλβανία. Σύμφωνα με το σκεπτικό του βραβείου, "η επιτροπή εκτίμησε ιδιαιτέρως την αφοσίωση της καλλιτεχνικής ομάδας, την έντονη επιθυμία τους να διηγηθούν την ιστορία μιας σύγχρονης γυναίκας, με ρεαλιστικό και συνάμα χιουμοριστικό τρόπο, ενώ αναδεικνύεται μια σταθερή βάση για μια αναγκαία ευρωπαϊκή συμπαραγωγή."

Το βραβείο αποτελείται από υπηρεσίες Colour correction και DCP Mastering Services αξίας €11,000.00, μία ευγενική χορηγία της εταιρείας Full Moon Productions καθώς και €1000 σε μετρητά, μια προσφορά της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου που απονέμεται στη σκηνοθέτριας Suela Bako.

Το Βραβείο Networking της Αγοράς του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει διανυκτέρευση και δωρεάν διαπίστευση Αγοράς κατά τη διάρκεια του επόμενου Διεθνούς φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, απονέμεται στην παραγωγό TenaGojic από την εταιρεία DinaridiFilm, που ανέλαβε την παραγωγή του Fourdaysatthesea σε σκηνοθεσία IvanaSkrabalo, από την Κροατία. Η προσέγγιση, η οποία συγκίνησε ιδιαιτέρως την κριτική επιτροπή "αξιοποιεί το σκηνικό και την πλοκή με προσωπικό ύφος, σκιαγραφώντας έτσι ένα εύθραυστο πορτρέτο μιας γενιάς."

Η 1η έκδοση του Dot.on.the.map Industry Days πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως σε διαδικτυακό περιβάλλον το διάστημα 9-11 Απριλίου 2020, σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η πλατφόρμα Dot.on.the.map Industry Days αποτελεί πρωτοβουλία των καλλιτεχνικών διευθυντών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες, της σκηνοθέτριας Τώνιας Μισιαλή, του ακαδημαϊκού δρα Κώστα Κωνσταντινίδη και του παραγωγού - σκηνοθέτη Μάριου Στυλιανού, ενώ επικεφαλής της διοργάνωσης ήταν η σκηνοθέτις Δανάη Στυλιανού.

Tα βραβεία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα dot.cyprusfilmdays.com
Αναζήτηση