Σε εξωτερικό χώρο ή διαδικτυακά το φετινό Φεστιβάλ 'Μουσικές του Κόσμου'

Σε εξωτερικό χώρο ή διαδικτυακά το φετινό Φεστιβάλ 'Μουσικές του Κόσμου'

Ανάλογα με τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, το θέατρο Ριάλτο προχωρεί στη διοργάνωση του φετινού 15ου Φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου (Cyprus Rialto World Music Festival) και ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για υποβολή προτάσεων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, είτε σε εξωτερικό χώρο, είτε σε απευθείας σύνδεση και μετάδοση στο διαδίκτυο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα μέτρα σχετικά με τον COVID-19.

Ο φετινός σχεδιασμός θα επικεντρωθεί στη στήριξη της καλλιτεχνικής παραγωγής στον τόπο μας και θα υλοποιηθεί με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καλλιτεχνών, των θεατών και του προσωπικού του Θεάτρου, προστίθεται.

Κύρια αποστολή της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη αισιοδοξίας και κλίματος επιστροφής στην καλλιτεχνική παραγωγή, υποστηρίζοντας Κύπριους μουσικούς που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία. Η 15η διοργάνωση θα προσφέρει βήμα σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου και θα συμβάλλει στη συνέχιση της σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο κοινό με το είδος αυτό της μουσικής.»

Στη φετινή έκδοση του φεστιβάλ θα προσκληθούν μόνο καλλιτέχνες που έχουν τη βάση τους στην Κύπρο ενώ εξετάζονται οι δυνατότητες διοργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων, που θα έχουν στο επίκεντρο τους την διάδραση των Κυπρίων μουσικών δημιουργών τόσο μεταξύ τους όσο και με επαγγελματίες από το εξωτερικό.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες και μουσικά σχήματα. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Μαίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από τις ιστοσελίδες www.cyprusrialtoworldmusic.com και www.rialto.com.cy.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση