• Αρχική
  • Agenda
  • Πολιτισμός
  • FlashArt@Rialto - Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων από τις παραστατικές τέχνες
FlashArt@Rialto - Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων από τις παραστατικές τέχνες

FlashArt@Rialto - Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων από τις παραστατικές τέχνες

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την πρόθεση του να προχωρήσει στη διοργάνωση ενός νέου θεσμού για δράσεις από τις παραστατικές τέχνες με τίτλο FlashArt@Rialto και προσκαλεί στην υποβολή προτάσεων για ζωντανές ή ψηφιακές εμφανίσεις διάρκειας 30-60’. Οι προτάσεις μπορούν ν΄ αφορούν νέες ή και υφιστάμενες δημιουργίες.

H πρώτη, φετινή διοργάνωση στρέφεται γύρω από τις νέες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, ο εγκλεισμός, η απομόνωση, η έλλειψη κοινωνικής ανταλλαγής, αλλά και η ολοένα μεγαλύτερη σημασία της τεχνολογίας στις τέχνες.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, κατά τους μήνες Ιούλιο - Σεπτέμβριο σε εξωτερικό χώρο και Οκτώβριο - Δεκέμβριο εντός του Θεάτρου Ριάλτο.
Στην περίπτωση που οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε απευθείας σύνδεση και ψηφιακή μετάδοση, σύμφωνα πάντα με τα μέτρα της πολιτείας σχετικά με τον Covid-19 .

Κύρια αποστολή της φετινής διοργάνωσης είναι ο (ανα)στοχασμός αλλά και η ανάπτυξη κλίματος επιστροφής στην καλλιτεχνική παραγωγή, στηρίζοντας δημιουργούς καλλιτέχνες/ performers που έχουν τη βάση τους στην Κύπρο, και που συνδυάζουν παραστατικές με ψηφιακές ή άλλες τέχνες από τα πεδία του χορού, του θεάτρου κ.α.. Επιπλέον στόχος είναι η ανάδειξη όχι μόνο του σκηνικού αποτελέσματος αλλά και της διαδικασίας δημιουργίας μέσα από τη σύνδεση της τέχνης με την τεχνολογία.

Kριτήρια επιλογής θ΄ αποτελέσουν η καλλιτεχνική αξία, η αυθεντικότητα, η ικανότητα
επικοινωνίας της δημιουργικής διαδικασίας καθώς και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν:

1.Σκεπτικό για την δράση ( Για υφιστάμενες δράσεις είναι απαραίτητος σχετικός σύνδεσμος)
2.Συντελεστές και σύντομα βιογραφικά τους
3.Περιγραφή των σταδίων υλοποίησης της δράσης
4.Παραχώρηση του δικαιώματος ένταξης του έργου στο πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο ζωντανά και ψηφιακά

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Μαΐου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση τους στην ιστοσελίδα www.rialto.com.cy.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο, και όσες επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2020. Τα έργα που θα επιλεγούν θα τύχουν οικονομικής στήριξης μέχρι και 1200 Ευρώ.

#φυσική#όχικοινωνικήαπόσταση
Αναζήτηση