O Μίτος ξετυλίγει τις καλοκαιρινές του δράσεις

O Μίτος ξετυλίγει τις καλοκαιρινές του δράσεις

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές του δράσεις. To MITOΣ θέλωντας να συνεχίσει την καλλιτεχνική του κινητικότητα ανταποκρίνεται στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού και προχωρά στην υλοποιήση των δράσεων με τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

theYard.Residency.20

Θα γευτούμε την θάλασσα και τα νησιά
Μιχάλης Ασιήκκας

"Θα βρισκόμασταν, είχαμε πει, να διαβάσουμε ιστορίες του Μπουκόφσκι και να συζητήσουμε όλοι μαζί, σε μια προσπάθεια να κτίσουμε χαρακτήρες που πηγάζουν από αυτές.

Αυτό, προς το παρών, ειναι ανέφικτο. Θα πάει, όμως, το βουνό στον Μωάμεθ. Ετοιμάσαμε τρεις ιστορίες από την συλλογή «ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλλας» και θα σας τις παρουσιάσουμε ηχητικά και διαδικτυακά, ως μια ματιά σε αυτή τη διαδικασία".

Διαβάζουν οι: Άντρια Ζενιου, Αντρέας Παπαμιχαλοπουλος, Μιχάλης Ασιήκκας

* Οι ηχογραφήσεις θα δημοσιευθούν στην σελίδα του ΜΙΤΟΣ στις 31 Μαϊου.


Sea from above [μουσική performance]

Mαριάννα Μιχαήλ

«Που εν να φκω που δαμέσα εν να πηαίνω στην θάλασσα»

Το μουσικό περφόρμανς “Sea from Above” εξερευνεί το χώρο και χρόνο που βρισκόμαστε μετά την εξαφάνιση ενός ανθρώπου απο την ζωή μας. Αποτελεί το δεύτερο μέρος της ολοκλήρωσης του μουσικού περφόρμανς «Είδες». Η παράσταση είναι βασισμένη σε προσωπικά και πραγματικά γεγονότα τα οποία περιγράφουν την πορεία του ανθρώπου που εξαφανίζεται αλλά και του ανθρώπου που μένει.

Μια “μάχη” μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας και η ανάγκη για φαντασία.

Η μουσική συμπληρώνει τους στίχους συνδέοντας την ιστορία σαν ένα ομότιτλο soundtrack, και ολοκληρώνει την παράσταση στοχεύοντας στην ενεργοποίηση όλων μας των αισθήσεων.

Συντελεστές

Iδέα, μουσική: Μαριάννα Μιχαήλ
Εκτέλεση, κείμενο/στίχοι Μαριάννα Μιχαήλ και Έλενα Καλλινίκου.
Διάρκεια Φιλοξενίας | – 7 μέρες

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.


10 χρόνια theYard.Residency [ανοικτό διήμερο εκδηλώσεων]

Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Το 10 χρόνια theYard.Residency είναι ένα ανοικτό διήμερο εκδηλώσεων για το κοινό και τους συνεργάτες του ΜΙΤΟΣ με θέμα τα 10 χρόνια λειτουργίας του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency στο Ξυδάδικο. Μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε μέσα από προβολές έργων, αποσπασμάτων και φωτογραφιών τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και μοιράστηκαν τη δουλειά τους μαζί μας.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα


Μαντάτα [θεατρική παράσταση]
Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Η θεατρική παραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ με τίτλο «Μαντάτα» η οποία προγραμματιζόταν για την περίοδο της άνοιξης σε καφενεία χωριών και κοινοτήτων, θα παρουσιαστεί αργότερα την περίοδο του καλοκαιριού.

Το έργο προκύπτει μέσα από ιστορίες από το κυπριακό μεσαιωνικό Χρονικό του Λεόντιου Μαχαιρά και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Έλενας Αγαθοκλέους.

«Το κοινό καλείται να πάει στο καφενείο του χωριού, εκεί όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν, να πιουν ένα καφέ, να ανταλλάξουν μια κουβέντα, να πουν τα νέα, να ξαποστάσουν, να περάσουν την ώρα τους. Εκεί όπου ανάμεσα στην ανοικτή τηλεόραση και τις εφημερίδες, ξεκινούν οι παλιές ιστορίες μα που ακούγονται σαν καινούργιες και ο χρόνος δεν μετριέται με το ρολόι ακριβώς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα «Μαντάτα» είναι μια παράσταση – αφιέρωμα στον Κύπριο χρονικογράφο του 15ου αιώνα Λεόντιο Μαχαιρά που έγραψε το Χρονικό (ολόκληρος τίτλος «Εξήγησις της γλυκείας χώρας Κύπρου η οποία λέγεται Κρόνικα τουτέστιν Χρονικόν»), με έμφαση στις ιστορίες επί Φραγκοκρατίας, τη γοητευτική μεσαιωνική κυπριακή διάλεκτο, το χιούμορ και τις αφηγηματικές αρετές του ίδιου του έργου.

Το ευτράπελο στο έργο του Μαχαιρά είναι αγαπημένο θέμα του ΜΙΤΟΣ, καθώς έχει στο παρελθόν ξανανεβάσει σχετικές παραστάσεις: το 2017 συμμετείχε στις ανοιχτές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ με την παράσταση «ωδά κι εκειά [εδώ και κει]» και το 2009 στις εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού με την παράσταση «Ιστορίες… από τη γλυκειά χώρα Κύπρο» σε μια επιλογή αυτοτελών ιστοριών από τη Δρα Νάντια Αναξαγόρου.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία/ δραματουργία/ επεξεργασία κειμένων: Έλενα Αγαθοκλέους
Βοηθός σκηνοθέτη/ δραματουργία/ επεξεργασία κειμένων: Κωνσταντίνα Peter
Xρήση χώρου, κοστούμια: Μυρτώ Σαρμά
Κίνηση: Ελεάνα Αλεξάνδρου, Έλενα Αγαθοκλέους
Ηθοποιοί: Λουκία Πιερίδου, Ευριπίδης Δίκαιος και Γιολάντα Χριστοδούλου. Μαζί τους σε ηχογράφηση οι Διομήδης Κουφτερός και Έλενα Αγαθοκλέους

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα€8.500
Πωλείται Honda Civic 1,4L 2013
58.000 km | Ταχύτητες | Χάτσμπακ | Βενζίνη


Ροή Ειδήσεων


Αναζήτηση