Για 8η χρονιά επιστρέφει ο θεσμός Rialto Residency

Για 8η χρονιά επιστρέφει ο θεσμός Rialto Residency

Επιστρέφει αυτό το μήνα, για 8η συνεχή χρονιά, ο θεσμός «Rialto Residency», που οργανώνει το θέατρο Ριάλτο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μουσικές του Κόσμου” (Rialto World Music).

‘Όπως αναφέρει ανακοίνωση του θεάτρου, λόγω της πανδημίας, το Rialto Residency δεν θα ανηφορίσει ως συνήθως στα ορεινά θέρετρα αλλά θα πραγματοποιηθεί στην Λεμεσό από τις 17 μέχρι τις 21 Ιουλίου.

Ο θεσμός, προστίθεται, διατηρεί σταθερούς του στόχους για την ανάπτυξη διαλόγου και δεξιοτήτων ανάμεσα στους μουσικούς και τη διαρκή εκπαίδευση και εξέλιξη της Κυπριακής μουσικής κοινότητας.

« Έχοντας επικεφαλής του τον γνωστό Κύπριο σαξοφωνίστα και κλαρινετίστα Γιώργο Κρασίδη, το Rialto Residency συνεργάζεται φέτος με την Μουσική Ακαδημία Arte και επικεντρώνεται στις επιρροές των μουσικών του κόσμου στην τζαζ και το αντίστροφο», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ο φετινός στόχος είναι η προσέγγιση διαφορετικών παραδόσεων όπως της ελληνικής, κυπριακής, αφρικανικής, καθώς και των παραδόσεων της Νέας Ορλεάνης και της Ιρλανδίας.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των έξι μουσικών θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των παραστάσεων Μουσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο, στις 22 Ιουλίου και ώρα 21:00, στον ανοικτό χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, πίσω από το θέατρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση