Το 1ο Collaborative Art Project εγκαινιάζει τη Δευτέρα το Τμήμα Καλών Τεχνών ΤΕΠΑΚ

Το 1ο Collaborative Art Project εγκαινιάζει τη Δευτέρα το Τμήμα Καλών Τεχνών ΤΕΠΑΚ

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, το διεθνές καλλιτεχνικό πρόγραμμα Collaborative Art Project, που οργανώνει το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 100 άτομα, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως στο πλαίσιο του προγράμματος, καλλιτέχνες με διεθνή αναγνώριση και αξιόλογο έργο προσκαλούνται για να μοιραστούν όψεις του έργου τους με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος, αλλά και το ευρύ κοινό.

«Στόχος είναι αφενός να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια εργαλειοθήκη παρατήρησης, καταγραφής και ανάλυσης του έργου των προσκεκλημένων εικαστικών, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αργότερα στη δική τους καλλιτεχνική διαδικασία και αφετέρου, να τους εξοικειώσει με τις πειραματικές εικαστικές παρεμβάσεις συνεργατικού χαρακτήρα», προστίθεται.

Η πρώτη προσκεκλημένη του προγράμματος είναι η Μαρία Λοϊζίδου, εικαστικός με διεθνή́ παρουσία και σημαντικό́ έργο για την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης στην Κύπρο. Η εικαστικός θα συνεργαστεί́ με το Τμήμα προσφέροντας εξιδεικευμένα εργαστηριακά́ μαθήματα, ώστε να δημιουργήσει από κοινού με τους φοιτητές ένα έργο συμμετοχικής τέχνης, το οποίο θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού στα τέλη Οκτωβρίου. Στα πλαίσια του Collaborative Art Project, η εικαστικός θα προσφέρει διάλεξη υπό τον τίτλο «Do I really believe it?», στην οποία θα επιχειρήσει την ανασύσταση της προσωπικής εικαστικής της εμπειρίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα κατανόησης της δουλειάς της και συλλογής εικόνων και λέξεων από το τοπίο του έργου της.

Το Τμήμα Καλών Τεχνών, που αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα σπουδών στις Καλές Τέχνες σε δημόσιο πανεπιστήμιο του τόπου μας, επιθυμεί μέσω του Collaborative Art Project να συμβάλει στην ενίσχυση του καλλιτεχνικού διαλόγου ανάμεσα στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, εικαστικών και σπουδαστών, με το διεθνές εικαστικό γίγνεσθαι.

Διοργάνωση: Κλίτσα Αντωνίου
Επιμέλεια: Έφη Κυπριανίδου
Παραγωγή: Ελίνα Ιωάννου & Γιώργος Λάζογλου
Photo @Nikolas Karatzas 2020

 Πηγή: ΚΥΠΕ, ΤΕΠΑΚ
Αναζήτηση