Το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε τη συνέχιση του θεσμού FlashArt@Rialto

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε τη συνέχιση του θεσμού FlashArt@Rialto


Ο πολιτιστικός Οργανισμός Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε τη συνέχιση του θεσμού FlashArt@Rialto για δράσεις από τις παραστατικές τέχνες και προσκαλεί στη 2η φάση υποβολής προτάσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι προτάσεις αφορούν νέες ή υφιστάμενες δημιουργίες παραγωγής 2019 – 2020, με θεματολογία που δεν περιορίζεται στις συνέπειες της πανδημίας, αλλά επεκτείνεται και σε ευρύτερες θεματικές που απασχολούν την κοινωνία. Θα εξεταστούν ανεξάρτητες παραγωγές και συνεργασίες με άλλα θέατρα ή φορείς με ελάχιστη διάρκεια 40’ και μέγιστη διάρκεια 80’.

Οι παραστάσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός του Θεάτρου Ριάλτο ή εξωτερικά στο πλαίσιο των θερινών του δραστηριοτήτων. Στην περίπτωση, που σύμφωνα με τα εκάστοτε μέτρα της πολιτείας σχετικά με τον Covid-19 δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση με κοινό, θα εξετάζεται το ενδεχόμενο, οι παραστάσεις να προβάλλονται ζωντανά μέσω live streaming,

Στις επιλεχθείσες παραγωγές θα προσφερθεί μέρος ή το σύνολο από τα ακόλουθα υποστηρικτικά μέτρα: Οικονομική ενίσχυση της παραγωγής, συνεργασία με δωρεάν παραχώρηση του Θεάτρου, παραχώρηση του Θεάτρου σε επιχορηγημένο κόστος, παραχώρηση υλικής και άυλης υποδομής, προώθηση και προβολή.

Το πρόγραμμα FlashArt@Ριάλτο δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ως άμεση αντίδραση του Θεάτρου στις συνέπειες της πανδημίας και στη μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια που επικρατούσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου και έτυχε θετικής υποδοχής. Επιλέχθηκαν 11 παραγωγές από 60 προτάσεις, τρεις από τις οποίες απομένουν για να ολοκληρωθούν, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, αρχές του 2021.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση