«Ποια μοίρα να δοξολογώ»: Όταν ο Τόκας μελοποιούσε Λυσσαρίδη (video)

«Ποια μοίρα να δοξολογώ»: Όταν ο Τόκας μελοποιούσε Λυσσαρίδη (video)Η οικογένεια του Μάριου Τόκα αποχαιρετά σήμερα τον Βάσο Λυσσαρίδη, δίνοντας στην δημοσιότητα ένα δικό του ποίημα, μελοποιημένο από τον Μάριο Τόκα το 2006.

Πρόκειται για το ανέκδοτο τραγούδι «Ποια μοίρα να δοξολογώ», ένα ηχητικό ντοκουμέντο από συναυλία του Μάριου Τόκα στην Λευκωσία το 2006 στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Φοίβου Μυριάνθους.

Σε ανακοίνωση, η οικογένεια του Μάριου Τόκα αναφέρει:

Αποχαιρετούμε, σήμερα, τον Βάσο Λυσσαρίδη με ένα δικό του ποίημα, μελοποιημένο από τον Μάριο Τόκα το 2006. Ένα μοναδικό ηχητικό ντοκουμέντο με τον Μάριο Τόκα στο πιάνο, ντυμένο με σπάνιες κοινές τους φωτογραφίες.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε στη ζωή του Μάριου Τόκα μία φιγούρα, σχεδόν «πατρική». Η αγάπη, η εκτίμηση και ο θαυμασμός του για αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο, γιατρό, πολιτικό του τόπου του, αποτυπώνεται με τρόπο μοναδικό στην επιστολή που του έστειλε το 2003 με αφορμή τα γενέθλιά του. Μία από τις πολλές που βρίσκονται στο προσωπικό του αρχείο του συνθέτη…
Ο Μάριος Τόκας απευθυνόμενος σε εκείνον του γράφει: Είμαι σίγουρος πως ο χρόνος «στέκει ανίκανος να ρυτιδώσει την καρδιά σου».


Αναζήτηση