Τα «Μεγάλα Μπαλέτα» επανέρχονται με δύο συγκλονιστικές παραστάσεις

Τα «Μεγάλα Μπαλέτα» επανέρχονται με δύο συγκλονιστικές παραστάσεις


Με δύο παραστάσεις, οι οποίες θα ενθουσιάσουν τους φίλους του χορού, επανέρχεται ο θεσμός «Μεγάλα Μπαλέτα» μετά από αποχή ενός χρόνου, λόγω πανδημίας.

Ο θεσμός αυτός όπως είναι γνωστό οργανώνεται από το Δήμο Λεμεσού με τη συμβολή της RCB Bank. Δύο σπουδαίες παραστάσεις λοιπόν θα χαρούν οι Κύπριοι και ξένοι λάτρεις του χορού.

Στις 4 & 5 Νοεμβρίου θα ζωντανέψει στο Παττίχειο Θέατρο το θρυλικό μπαλέτο του κλασσικού ρεπερτορίου «Η Λίμνη των Κύκνων» σε μουσική του Pyotr Tchaikofky, σε χορογραφία Marius Petipa και Lev Ivanov από το St.Petersburg Russian Ballet με σολίστ δύο κορυφαίους χορευτές των μπαλέτων Marinskiy, την Τατιάνα Τκατσιένκο και τον Γιούρι Μιρόφ.

Το Μπαλέτο αυτό έχει για έδρα το σπουδαίο Θέατρο του Μουσείου Ερμιτάζ και έχει να επιδείξει εκπληκτικές παραστάσεις από το κλασσικό ρεπερτόριο που έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, με κρητικές που το κατατάσσουν σε μια από τις σημαντικότερες ομάδες της Ρωσίας . Έχει πραγματοποιήσει πέραν από 70 περιοδείες παγκοσμίως. Η κύρια αποστολή του Ρωσικού Θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης είναι η διατήρηση της αυθεντικής χορογραφίας και των παραδόσεων του Θεάτρου Kirov.

Όλη η ομάδα η οποία θα επισκεφθεί την Κύπρο αποτελείται από 45 χορευτές και τεχνικούς. Μαζί τους θα φέρουν όλα τα σκηνικά για να γίνει η παράσταση ακριβώς όπως παρουσιάζεται στο θέατρο Ermitage στην Αγία Πετρούπολη.

Η δεύτερη παράσταση προέρχεται καθαρά από Κυπριακές δυνάμεις και θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο. Ο χορογράφος μας, Φώτης Νικολάου, με μια ομάδα από χορεύτριες και χορευτές που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, παρουσιάζουν το έργο «Αgainst the dying of light». Ο ίδιος αναφέρει ότι το έργο αφιερώνεται στη γυναίκα η οποία ενώ για δεκαετίεςς πάλεψε για να αποκτήσει τα αυτονόητα και κέρδισε όλα αυτά που της ανήκουν, όπως τις ελευθερίες της στις επιλογές, στον λόγο, στην εργασία ακόμα και στην ίδια τη ζωή, σήμερα η γυναίκα βάλλεται ξανά, όλα όσα κέρδισε αμφισβητούνται. Γυναίκες δολοφονούνται, κακοποιούνται, παρακαλούνε για ίση μεταχείριση, οδηγούνται ακόμη και στον αφανισμό. Στο έργο μας θέλουμε να προβάλουμε ξανά τη γυναίκα, αυτό το ανεκτίμητο ον, αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο που σαν χαμαιλέοντας προχωράει μέσα στα χρόνια, περνώντας μέσα από άπειρους ρόλους ζωής προσφέροντας όλο της το είναι.

Η μητέρα.
Η ερωμένη.
Αυτή που θρηνεί το χαμό.
Η γυναίκα στη ιστορία.
Η γυναίκα στον πόλεμο.
Η γυναίκα ως κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο.

Η παράσταση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Λεμεσού να δώσει στήριξη στους Κύπριους καλλιτέχνες.
Ήδη έχει αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων από την tickethour.com.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στον αριθμό τηλεφώνου 25 372855.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".