Η περφόρμανς "IN BETWEEN" στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Η περφόρμανς "IN BETWEEN" στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη


Η περφόρμανς ‘IN BETWEEN’ με περφόρμερ την Έλενα Αγαθοκλέους σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Έλενας Αντωνίου παρουσιάστηκε στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα».

Στο πλαίσιο της έκθεσης του πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» της RUNONART, σε concept-σκηνοθεσία Έφης Σπύρου, παρουσιάστηκε στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 σε συνεργασία με την BPRarts Cultural Management, μια μοναδική δράση στο αίθριο του μουσείου από την περφόρμερ Έλενα Αγαθοκλέους σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Έλενας Αντωνίου.

«Πού είναι το αληθινό σώμα σου; Είσαι ο μόνος που δεν μπορείς να δεις τον εαυτό σου, παρά μόνο ως μία εικόνα … ακόμα και ειδικά για το ίδιο το σώμα σου, είσαι καταδικασμένος στο ρεπερτόριο των εικόνων του» σημειώνει ο Roland Barthes στην αυτοβιογραφία του. Επιχειρώντας να διερευνήσουν τους όρους ανάγνωσης της ανθρώπινης εικόνας μέσα από τη ματιά των άλλων, η Έλενα Αγαθοκλέους και η Έλενα Αντωνίου παρουσίασαν την περφόρμανς “IN BETWEEN" ως μια νέα συνθήκη που δίνει χώρο και χρόνο ανάμεσα στη δυναμική σχέση δρώντα και θεατή.

Η περφορμανς «IN BETWEEN» βιντεογραφήθηκε σε σκηνοθεσία Έφης Σπύρου για να προβληθεί μαζί με το πρότζεκτ-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της έκθεσης «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» σε επερχόμενη έκθεση στο Ξυδάδικο, στη Λεμεσό από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου. Το πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» παρουσιάζει σε μορφή βίντεο εγκατάσταση τις περφόρμανς των καλλιτέχνιδων: Τζένης Αργυρίου, Μαριάννας Καβαλλιεράτου, Βιργινίας Μαστρογιαννάκη, Μαρίας Σιδέρη και Ελίζας Σόρογκα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση στο Ξυδάδικο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σύλληψη-σκηνοθεσία-επιμέλεια project-ντοκιμαντέρ «Identity in Between» & Βίντεο «In Between»: Έφη Σπύρου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια της περφόρμανς «In Between»: Έλενα Αντωνίου
Περφόρμερ «In Between»: Έλενα Αγαθοκλέους
Φωτογραφία «In Between»: Αναστασία Παπαδάκη
Συντονισμός της Έκθεσης στην Κύπρο: Κατερίνα Νικήτα (BPR ARTS)
Παραγωγή-Οργάνωση: RUNONART και BPRarts Cultural Management

Την Έκθεση επιχορηγούν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου (ΥΠΠΑΝ). Το πρότζεκτ «ΙDENTITY IN BETWEEN» πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελλάδος και την υποστήριξη του οργανισμού πολιτισμού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".