Ο Ανδρέας Γεωργίου στη «ΜΟΡΦΗ»


andreas-georgiou-ekthesiΤην Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. ο Ανδρέας Μ. Γεωργίου παρουσιάζει στη Γκαλερί «Μορφή» ένα σύνολο έργων του, μια έρευνα που βασίζεται στην ιδέα της ενέργειας του σώματος.

Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του, έχοντας σαν αφετηρία την ζωγραφική και με επιρροές από τάσεις όπως η Performance και το Body Art, εξελίσσεται σταδιακά σε μια τρισδιάστατη χειρονομιακή ζωγραφική που ονομάζει «σωματογραφίες». Πρόκειται για συμπιέσεις του σώματος του σε ένα εύπλαστο υλικό, τον γύψο, μέσα στον οποίο προσπαθεί να εγκλωβίσει την ενέργεια του σώματος του.

Παράλληλα τον απασχολούν ζητήματα όπως είναι τα είδη σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ εικόνας και ύλης. Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1985 στη Λεμεσό και σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Γ. Γκολφίνο. Η έκθεση του θα είναι ανοικτή μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".