Σήμερα ο 1ος ημιτελικός της Eurovision στο Τορίνο, 15η εμφανίζεται η Ελλάδα, στις 12/5  η Κύπρος

Σήμερα ο 1ος ημιτελικός της Eurovision στο Τορίνο, 15η εμφανίζεται η Ελλάδα, στις 12/5 η Κύπρος


Η καρδιά της 66ης Eurovision «χτυπάει» στο Τορίνο στις 10, 12 και 14 Μαΐου, με το Pala Olimpico να «φορά» τα καλά του για να υποδεχθεί τις 40 διαγωνιζόμενες χώρες.

Ο 1ος ημιτελικός διεξάγεται απόψε στις δέκα το βράδυ με 17 συμμετοχές. Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together». Η Κύπρος θα εμφανισθεί στην 9η θέση του δεύτερου ημιτελικού στις 12 Μαΐου με την Ανδρομάχη και το τραγούδι "Ela".

Ο 1ος ημιτελικός διεξάγεται απόψε στις δέκα το βράδυ με 17 συμμετοχές. Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together».

Η Κύπρος θα εμφανισθεί στην 9η θέση του δεύτερου ημιτελικού στις 12 Μαΐου με την Ανδρομάχη και το τραγούδι "Ela". Δεκαοκτώ χώρες διαγωνίζονται στον β' ημιτελικό.

Ο μεγάλος τελικός διεξάγεται το Σάββατο 14 Μαΐου. Είκοσι πέντε χώρες θα συμμετάσχουν συνολικά: Οι 10 που προκρίθηκαν από τον 1ο ημιτελικό, οι 10 που προκρίθηκαν από τον 2ο, καθώς και οι λεγόμενες "Big 5" δηλαδή Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία που προκρίνονται απευθείας.

Και οι σαράντα χώρες που συμμετείχαν στην διοργάνωση ψηφίζουν στον τελικό, ασχέτως αν έχουν προκριθεί ή όχι.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Αλβανία
Λετονία
Λιθουανία
Ελβετία
Σλοβενία
Ουκρανία
Βουλγαρία
Ολλανδία
Μολδαβία
Πορτογαλία
Κροατία
Δανία
Αυστρία
Ισλανδία
Ελλάδα
Νορβηγία
Αρμενία

Το τραγούδι της Ελλάδας:

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".