Αιτήσεις κινηματογραφικών σχεδίων δέχεται η πλατφόρμα Dot.on.the.Μap Industry Days

Αιτήσεις κινηματογραφικών σχεδίων δέχεται η πλατφόρμα Dot.on.the.Μap Industry Days


Αιτήσεις κινηματογραφικών σχεδίων δέχεται από τη Δευτέρα η πλατφόρμα Dot.on.the.Μap Industry Days, αναφέρει ανακοίνωση του Θεάτρου Ριάλτο.

Σημειώνεται ότι το Dot.on.the.Map Industry Days, μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος, θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά, κατά το διάστημα 27 - 29 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος (21 - 29 Απριλίου 2023). Το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο.

Το Dot.on.the.Μap Industry Days λειτουργεί ως πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης από το 2020, φέρνοντας παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους από τις χώρες της Μεσογείου μαζί με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, αναφέρει η ανακοίνωση. «Προσφέρει την ευκαιρία σε δημιουργούς ταινιών να παρουσιάσουν κινηματογραφικά σχέδια για παραγωγή ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους», πρσοτίθεται.

Υπογραμμίζεται ότι οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν κινηματογραφικά σχέδια σε στάδιο ανάπτυξης στο πλαίσιο του φόρουμ συμπαραγωγής μέσα από τη διαδικασία «pitching», με στόχο μελλοντικές συνεργασίες με άλλους κινηματογραφιστές, παραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, εκπρόσωπους τηλεοπτικών καναλιών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατφόρμων, διανομείς, εκπροσώπους φεστιβάλ και χρηματοδοτικούς φορείς για τον κινηματογράφο.

«Το όραμα των διοργανωτών είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αυτής σε μια δυναμική πλατφόρμα σύναψης καλλιτεχνικών και οικονομικών συνεργασιών, καθώς επίσης η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και βιομηχανίας στην Κύπρο, αλλά και η αναβάθμισή της ως σημείου διασύνδεσης επαγγελματιών της εγγύς περιοχής με τον διεθνή χώρο», τονίζεται.

Το Dot.on.the.Μap Industry Days περιλαμβάνει δύο κύριες δράσεις: το Φόρουμ συμπαραγωγής Dot.on.the.Μap Meeting Point και το Dot.on.the.Map Cinema Talks.

Το Dot.on.the.Μap Meeting Point είναι ένα διεθνές φόρουμ συμπαραγωγής, που προσφέρει στους δημιουργούς μια πλατφόρμα παρουσίασης των έργων τους στη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων επαφών για την υλοποίηση των προτάσεών τους.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το φόρουμ συμπαραγωγής Dot.on.the.Μap Meeting Point αρχίζει στις 23 Ιανουαρίου 2023, ενώ όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dot.cyprusfilmdays.com/.

Το τμήμα Dot.on.the.Map Cinema Talks προσφέρει σειρά από masterclasses, συζητήσεις, σεμινάρια και εργαστήρια με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου. Οι δράσεις του Dot.on.the.Map Cinema Talks είναι ανοικτές για όλους. Προτεραιότητα θα δίνεται σε επαγγελματίες του χώρου και διαπιστευμένους καλεσμένους του φεστιβάλ. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".