Αϊτή - Μια πληγή στον κόσμο


haiti

Με το φακό της Κάτιας Χριστοδούλου

Κέντρο Τεχνών «Πανικός Μαυρέλης» μέχρι το Σάββατο 22/1/2011
Οι «Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος» και η διεθνώς βραβευμένη φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό φωτογραφικό οδοιπορικό από τα ταξίδια τους στη ρημαγμένη Αϊτή, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο.

Τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την χώρα, αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, άστεγους και ορφανά. 84 εικόνες που θυμίζουν σκηνές από την Αποκάλυψη και αμέτρητα συναισθήματα καταγράφουν την μαρτυρία της ομάδας που ταξίδεψε μίλια μακριά από την πατρίδα μας για να προσφέρει βοήθεια και ελπίδα στον ταλαιπωρημένο λαό της Αϊτής.

Η Κάτια Χριστοδούλου μέσα από μια επιτυχημένη πορεία 23 χρόνων στο χώρο της φωτογραφίας με σημαντικές συνεργασίες και διεθνείς διακρίσεις -1ο βραβείο στο διαγωνισμό ALLIANCE OF MEDITERRANEΑN NEWS AGENCIES στην κατηγορία Best Photo για το 2008-2009 και 2ο βραβείο στο διαγωνισμό «Φωτογράφοι κατά της Φτώχειας» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEDIP γιατο 2009 - μας μεταφέρει εκεί όπου η δύναμη και η ελπίδα συνθέτουν ένα δυνατό μήνυμα ζωής, παρόλο που η επιβίωση αποτελεί καθημερινή πρόκληση.

«Ότι κι αν είχα στο μυαλό μου ξεκινώντας αυτά τα ταξίδια, ανατράπηκαν από όσα είδα, έζησα, ένιωσα και κατέγραψα με το φακό μου. Έχω ζήσει και έχω απαθανατίσει πολλά σημαντικά γεγονότα μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί μ’ αυτό που αντίκρισα στην Αϊτή, και το οποίο θα είναι για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου», αναφέρει η Κάτια Χριστοδούλου. «Όλοι ξέρουμε τους Εθελοντές Γιατρούς-Κύπρος και τη δράση τους (πρώην Γιατροί του Κόσμου-Κύπρος). Η εμπειρία μου μαζί τους για ακόμη μία φορά ήταν ξεχωριστή και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας».


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".