Editors - In Dream

Οι Editors δημιουργηθηκαν το 2002 αποτελούνται από τους Tom Smith (κύρια φωνητικά, κιθάρα, πιάνο), Justin Lockey (κιθάρα), Russell Leetch (μπάσο, φωνητικά) Elliot Williams (κιθάρα, φωνητικά, συνθεσάιζερ) και Ed Lay (ντραμς, κρουστά).

Έχουν βγάλει συνολικά εως τωρα 4 δίσκους, εκ των οποίων οι 2, μέχρι στιγμής, έγιναν πλατινένιοι, το 2005 κυκλοφόρησε το single "Munich" που αμέσως μπήκε στα charts και ο δίσκος "The Back Room" με επιτυχίες όπως All Sparks,Blood,Camera,Bullets,ο δίσκος "An End has a Start" ακολούθησε τον δίσκο αυτό το 2007, ενώ έφτασε αμέσως μετά την κυκλοφορία του στο #1 των charts, ενώ το πρώτο σίνγκλ του δίσκου αυτού, το Smokers Outside the Hospital Doors έφτασε στο Top 10 της Μεγάλης Βρετανίας με κομμάτια όπως το The Racing Rats, Bones, An End Has a Start. Το 2009 κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "In This Light and on This Evening" που είχε έντονες επιρροές από την ηλεκτρονική μουσική και έφτασε κατευθείαν στο #1 αμέσως μετά την κυκλοφορία του,4 χρόνια μετά 2013 κυκλοφορούν το "The Weight Of your Love" που βρέθηκε με πολλά κομμάτια όπως Sugar,A Ton of Love,Honesty να βρίσκονται μέσα στα Top Songs Of the year.

Δύο χρόνια αργότερα οι Editors απομονώνονται στο στούντιο και πραγματοποιούν για πρώτη φορά μόνοι τους την παραγωγή του δίσκου "In Dream",η σκοτεινή ατμόσφαιρα αποκαλύπτεται από το πρώτο κιόλας κομμάτι, “No Harm” αργό, σκοτεινό, εντελώς ηλεκτρονικό, θυμίζει τους παλιούς Editors, αλλά και Depeche Mode, κάτι που σε γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια που ανοίγει τον δρόμο για το "Ocean Of Night" και τα πρώτα συμπεράσματα τα οποία επιβεβαιώνονται απόλυτα στην συνέχεια. Οι κιθάρες έχουν «κάνει φτερά», αφού οι Editors πραγματοποιούν ηλεκτρονικούς πειραματισμούς για δεύτερη φορά μετά το "In This Light And On This Evening" του 2009. Τα "Forgiveness" και "Salvation" ενώνουν το "In Dream" με μια ωραία, μελωδική σύνθεση με ενδιαφέρον ρεφρέν αργό ρυθμό και με κιθαριστική παρουσία. To "Life Is A Fear",συνδυάζει την σύγχρονη electronica με την '80s synthpop, μουσική επιρροή η οποία διακατέχει ολόκληρο τον δίσκο. Το “The Law” είναι μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, με τη φωνή της Rachel Goswell των θρυλικών Slowdive να συνοδεύει τον Tom Smith και με μια υποβλητική ατμόσφαιρα, που μπορεί να σε κάνει να κλείσεις τα μάτια και να το ακούσεις ξανά και ξανά .To "Our Love" μας επαναφέρει στο σήμερα, ενώ το "All The Kings" φλερτάρει με το να σε καθηλώσει και να θες να το ακούς στο Repeat (όπως μάλλον όλο το άλμπουμ) τα "At All Cost" και "Marching Orders", είναι δύο από τις πιο ήρεμες αλλά συνάμα ατμοσφαιρικές συνθέσεις του δίσκου. Οι Editors του 2015 παραμένουν μια από τις καλύτερες μουσικές προτάσεις και το "In Dream" ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.

Οι Editors του 2015 είναι μια μπάντα που δεν διστάζει να μεταμορφωθεί από δίσκο σε δίσκο, ένα συγκρότημα που έχει την δυνατότητα να κατακτά την κορυφή των charts χωρίς να στερείται ποιότητας, μια ομάδα μουσικών που έχει σκοπό να οδηγήσει και όχι να ακολουθήσει, με αυτήν την ατρόμητη μπάντα θα ασχοληθούμε την Δευτέρα 15.00-17.00 στην εκπομπή “Transmission” με τον Aντώνη Λημναίο στον Rock fm. Καλή ακρόαση!!

Το διαμαντάκι : ''Salvation ''

Η Κριτική : Ανέκαθεν θεωρούσα τους Editors μία από τις καλύτερες μουσικές περιπτώσεις των τελευταίων ετών. Από την αφετηρία τους πριν μια δεκαετία μέχρι και σήμερα ουδέποτε εφησυχάζονται, ανανεώνουν τον ήχο τους σχεδόν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς να απογοητεύουν την πλειοψηφία των οπαδών τους.

 Trasmition 2 copy
rock fm logo


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media