Κυπριακό Οινομουσείο

kypriako oinomouseio

Το Κυπριακό Οινομουσείο βρίσκεται στη γενέτειρα του Ευρωπαϊκού Οίνου, το χωριό Ερήμη της επαρχίας Λεμεσού. Το Κυπριακό Οινομουσείο άρχισε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2004, μετά από 6 χρόνια σκληρής δουλειάς για την αποκατάσταση, την επέκταση και τη μουσειολογική εργασία του 150ετούς πέτρινου κτιρίου.

Αρχικά το κτίριο ήταν πανδοχείο, όπου οι οινέμποροι από τα κρασοχώρια της Λεμεσού και της Πάφου συναντιόντουσαν, και διανυκτέρευαν στο δρόμο τους προς τη κύρια αγορά της Λεμεσού.

Μεταξύ άλλων ο επισκέπτης μπορεί να δει μια μεγάλη συλλογή εργαλείων σχετικά με την αμπελουργία και την οινοπαραγωγή, συλλογή από γυάλινα ποτήρια που είναι τυπικά γυαλικά του νοικοκυριού τον 20οαιώνα, μεγάλα πήλινα αγγεία τα οποία χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την αποθήκευση του οίνου, αποστακτήρες της ζιβανίας, ενώ στο ισόγειο βρίσκεται η αίθουσα γευστολόγησης, η «Αίθουσα Αγίου Ιλαρίωνα», με κρασιά από 38 οινοποιεία της Κύπρου που επιδεικνύονται σε μια σειρά τοξοειδών ανοιγμάτων στους πέτρινους τοίχους, ενώ το μπαρ είναι φτιαγμένο από μεγάλα κρασοβάρελα.

Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μερικά από τα διαφορετικά κρασιά συνοδευόμενα με παραδοσιακά εδέσματα και επίσης να παρακολουθήσουν μια σύντομη παράδοση γευσιγνωσίας από τους εμπειρογνώμονές μας για τις ποικιλίες σταφυλιού και τις περιοχές οίνου στην Κύπρο.

https://www.cypruswinemuseum.com
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media