Γιώργος Παπαδόπουλος

Αρχιτέκτονας και σκηνογράφος. Αποφοίτησε από το London University’s Bartlet School of Architecture με First Degree Honours. Για δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση του εργάστηκε στο Λονδίνο, όπου ίδρυσε δικό του γραφείο. Το 1992 επέστρεψε στη Κύπρο και ίδρυσε την εταιρεία ΣΚΗΝΟΤΕΧΝΙΚΗ.

Σχεδίασε σκηνικά για θέατρα και τηλεοπτικά κανάλια στη Κύπρο και στο εξωτερικό όπως το Alberta Ballet Company-Canada, Ballet Austin-USA, ΘΟΚ, ITI, Bloomsbury Theatre-London, Θέατρο Βεργίνα Θεσσαλονίκη, EBU, UNICEF, PIK και Sigma TV. Συνεργάστηκε με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη της Disney, Derick Lasala, και τον παραγωγό της ITN, Munro Forbes.

Η μεγάλη έκθεση «Εύοινος Νήσος» που δημιούργησε με θέμα την ιστορία της παραγωγής κρασιού στη Κύπρο, πήρε μέρος στους εορτασμούς για το «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006».

Το 1996 πήρε βραβείο για την πρόταση του για διαμόρφωση του Θεάτρου Ριάλτο. Το 2008 κατασκεύασε το σκηνικό για την Junior Eurovision 2008 το οποίο βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό Live Design Excellence Award.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media