Ρένος Εφεσόπουλος

Γεννήθηκε το 1984 στη Λεμεσό. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική από πολύ νωρίς. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας κι αποφοίτησε με άριστα τον Οκτώβριο του 2010.

Πήρε μέρος σε δύο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών και πήρε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό Young Artists Awards 2006 που είχε οργανώσει το Brio Expression.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2011 παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Τεχνών του Ιδρύματος Πανίκος Μαυρέλλης στη Λεμεσό (Ειρήνης 71, τηλ. 25341572 με έργα των τελευταίων δέκα χρόνων δουλειάς. Νεκρές φύσεις, τοπία, γυμνά μοντέλα και εικονογραφίες ζώων αποτελούν τα θέματά του.

Μέσα από τα έργα διαφαίνεται η πορεία αναζήτησης του νεαρού καλλιτέχνη στο πεδίο της παραστατικής ζωγραφικής από τα πρώτα ώριμα του βήματα μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών του. Η εξέλιξη της δουλειάς του περνάει από στάδια ακαδημαϊκού ρεαλισμού και συνεχίζοντας εμφανίζει στοιχεία εμπρεσιονισμού κι εξπρεσιονισμού. Οι τελευταίες του εργασίες έχουν εικονογραφικό χαρακτήρα και στοιχεία pop art.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά 10:00-13:00 και 16:00-19:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media