Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού

Η Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού είναι καθηγήτρια Πληροφορικής στοΤμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Brunel του Δυτικού Λονδίνου (Πτυχίο Πληροφορικής – 1982 Διδακτορικό στην Κυβερνητική – 1985) και διετέλεσε μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Πληροφορικής στο University College London κατά την περίοδο 1985 – 1992. Το 1992 ανέλαβε καθήκοντα στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων (2002-2006), Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (1999-2002) και πρώτη Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής (1994-1998).

Το επιστημονικό της έργο εμπίπτει στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και στην Ιατρική των έμπειρων συστημάτων της τεχνολογίας γνώσης και ευφυούς ανάλυσης ιατρικών δεδομένων και των συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων.

Διετέλεσε πρόεδρος του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.), μέλος του Συμβουλίου Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης-Πιστοποίησης (Σ.Ε.Κ.Α.Π.), του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (Ι.Κ.Υ.Κ.), της Επιτροπής για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και της ομάδας των “Bologna Experts” για την Κύπρο και έχει διοριστεί Εθνικό Σημείο Αναφοράς για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media