Μαρίνα Φιλίππου

marina-filippouΗ Μαρίνα Φιλίππου γεννήθηκε στη Λευκωσία αλλά μεγάλωσε στη Λεμεσό έχοντας στο πλάι της δύο υπέροχους γονείς, που με την αγάπη τους της έδωσαν φτερά να κυνηγήσει τα όνειρά της!

Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά την ώθησε να σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η άλλη μεγάλη της αγάπη, αυτή για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, την οδήγησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου πήρε το μεταπτυχιακό της με αντικείμενο τη γλωσσοδιδακτική.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία για οχτώ χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στη διδακτική της Γλώσσας. Είναι επίσης συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Help increase the peace» (HIP), που στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης συγκρούσεων. Πάντα της άρεσε να παίζει με τις λέξεις, να σκαρφίζεται ιστορίες και παραμύθια και μετά να τα μεταφέρει στους μικρούς και μεγάλους μαθητές της.

Συνεχή πηγή έμπνευσης για αυτήν αποτελεί ο πηγαίος αυθορμητισμός των μικρών παιδιών και η ειλικρινής έκφραση των συναισθημάτων τους γι’ αυτό και η συγγραφική της δραστηριότητα επικεντρώνεται κυρίως στην παιδική λογοτεχνία.

Με το παραμύθι της «Των Δράκων τα καμώματα» μας καλεί να δούμε όλοι με τα μάτια της ψυχής μας, τα μόνα μάτια που αν τα εμπιστευτούμε θα μας βοηθήσουν να δούμε την πραγματική αλήθεια. Το δεύτερο παραμύθι της «Των φίλτρων τα μπερδέματα», που είναι αφιερωμένο στο μεγαλείο της αγάπης και της συγχώρεσης, μας ανοίγει ξανά το παράθυρο στον κόσμο της περιπέτειας και της φαντασίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media