Άδωνις Φλωρίδης

Σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και το θέατρο, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος. Ζει και εργάζεται στη Λεμεσό. Έχει γράψει το σενάριο και συν-σκηνοθέτησε τις ταινίες «Kalabush» και «Εspresso» οι οποίες έχουν προβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και έχουν βραβευθεί και τύχει διαφόρων διακρίσεων σε διεθνή φεστιβάλ.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τα θεατρικά έργα «Yahari Tuhari» και «Πες τα σ’ εμένα» τα οποία ανέβασε με την θεατρική ομάδα «Επιθέσεως». Έχει επίσης γράψει και σκηνοθετήσει το «Ο καλός Δράκος του Χονγκ Κονγκ» για την ΕΘΑΛ, βασισμένο στο έργο του Νίκου Καββαδία, ενώ για το ίδιο θεατρικό σχήμα έχει σκηνοθετήσει άλλα τέσσερα έργα. Συνεργάστηκε επίσης με τη Θεατρική Πορεία Λεμεσού.

Έχει εργαστεί στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης, συγγραφέας τηλεοπτικών σειρών και παραγωγός και διδάσκει κινηματογραφικό σενάριο και κινηματογράφο στο Εργαστήρι Κινηματογραφικού Σεναρίου που ίδρυσε ο ίδιος.

Είναι εμπνευστής του προγράμματος «Ιδεοδρόμιο» που στοχεύει στη εξερεύνηση των εκφραστικών μέσων της ψηφιακής εικόνας και αντιπρόεδρος της πολιτιστικής πλατφόρμας NeMe.

Προσκλήθηκε και παρουσίασε την κινηματογραφική του δουλειά και έδωσε διαλέξεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια στην Κύπρο και το εξωτερικό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media