Βέλια Βασιλείου Κύρκου

Η Βέλια Βασιλείου Κύρκου γεννήθηκε, μεγάλωσε και μένει στη Λεμεσό. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και πήρε το δίπλωμα ηθοποιού με άριστα, ενώ παράλληλα φοιτούσε σε αγγλική σχολή γραμματειακών σπουδών. Σαν ηθοποιός έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές τις οποίες έχει γράψει η ίδια. Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κύριου δελτίου ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.

Ξεκίνησε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου το 1986 γράφοντας Κυπριώτικα Σκετς και ραδιοφωνικά θεατρικά έργα, συνεργασία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το γράψιμο ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη γι’ αυτό και αφοσιώθηκε αποκλειστικά σ’ αυτό. Ταυτόχρονα με τα Κυπριώτικα Σκετς, συνεργάστηκε με το Ρ.Ι.Κ. βάζοντας την υπογραφή της σαν σεναριογράφος στην πολύ πετυχημένη σειρά κωμωδιών «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙΝΑ». Συνεργάστηκε ακόμη με τον τηλεοπτικό σταθμό «Ο ΛΟΓΟΣ» στις πετυχημένες κωμικές σειρές «ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ» και «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ Η ΓΑΛΗΝΗ». Τελευταία της τηλεοπτική δουλειά ήταν η κωμική σειρά «DIET PLEASE».

Το βιβλίο της με τίτλο «Η ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ;» το οποίο κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία, είναι μυθιστόρημα, το οποίο πραγματεύεται με χιούμορ τη ζωή μιας σύγχρονης συζύγου και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών με τα καθημερινά προβλήματα, τις σκοτούρες, το άγχος, τα μικρά πράγματα που κάνουν τον άνθρωπο ευτυχισμένο, αλλά και τις απροσδόκητες ανατροπές που μπορεί να συμβούν στη ζωή μας. Το μυθιστόρημα κάνει τον αναγνώστη να ταυτιστεί με την ηρωϊδα, να προβληματιστεί, να γελάσει, αλλά ταυτόχρονα να λάβει κάποια μηνύματα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7.00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Τράπεζας στην οδό Γλάδστωνος.

Η Τροοδία Αντωνιάδου είναι Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού του ΔΗ.ΚΟ και Σχολική Έφορος Δήμου Λεμεσού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media