Μάρσια Αλεξάκη

Η Μάρσια Αλεξάκη γεννήθηκε στην Λεμεσό. Είναι κόρη του Βίκτωρα και της Σοφούλας Μουστερή. Από το 1970 είναι παντρεμένη με τον Ελλαδίτη Πέτρο Αλεξάκη από το Μεσολόγγι.

Σπούδασε εμπορικά-οικονομικά στο Λονδίνο. Από το 1974 άρχισε η ανάμιξη της στα κοινά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης, της οποίας υπήρξε πρόεδρος. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ για σειρά ετών. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Οργάνωσης Επαγγελματιών και Επιχειρηματικών Γυναικών.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της γραμματείας τους Μόνιμης Επιτροπής Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για δύο θητείες. Από διάφορες θέσεις στην Σοσιαλιστική Διεθνούς Γυναικών πρόβαλε το Κυπριακό και έκτισε σχέσεις με σημαίνουσες ηγετικές προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού και του διεθνούς χώρου. Έχει εκδώσει δύο βιβλία: Το πρώτο βιβλίο «Η Δική Μου Λεμεσός», όπως η ίδια λέει ήταν μια οφειλή στην πόλη που γεννήθηκε και ζει σχεδόν όλα της τα χρόνια. Το δεύτερο της βιβλίο είναι το: «1974 Λεπτομέρειες μια τραγωδίας που ακόμα συνεχίζεται...».
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media