Πανίκος Παιονίδης

Ο Πανίκος Παιονίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό, φοίτησε στην Αγγλική Σχολή και ακολούθως σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Υπήρξε για πολλά χρόνια συντάκτης στην εφημερίδα «Χαραυγή» και συνεργάστηκε με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα έντονη πολιτιστική και κοινωνική δράση μέσα από την Αριστερά.

Διετέλεσε και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Το πλούσιο συγγραφικό του έργο, έχει να κάνει με κριτικές, δοκίμια και πεζογραφήματα. Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων και με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Διηγήματος. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αφή» το νέο βιβλίο με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Διάλογοι, στο λυκαυγές της νέας εποχής».

Πρόκειται για συναντήσεις και συνομιλίες που είχε κατά καιρούς ο συγγραφέας με κορυφαίες προσωπικότητες, Κύπριους και ξένους, από τον κόσμο της λογοτεχνίας, των τεχνών και της φιλοσοφίας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους, δεν βρίσκονται πια στη ζωή, κάτι που προσδίδει στο βιβλίο ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στους «Διαλόγους» του Πανίκου Παιονίδη, είναι οι Ιάννης Ξενάκης, Κώστας Αξελός, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Κώστας Γαβράς, Μίκης Θεοδωράκης, Ελλη Παππά, Φρήντριχ Ντύρενμαντ, Κώστας Μόντης, Ιάκωβος Καμπανέλης, Γιαννης Λεύκης και άλλοι. Οι συνομιλητές του συγγραφέα, φιλόσοφοι, ποιητές και καλλιτέχνες, καταθέτουν την σοφία της σκέψης τους και οραματίζονται την νέα εποχή που ακολουθεί τον θυελλώδη εικοστό αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει Την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στο Μουσείο Εκπαίδευσης στη Βάσα Κοιλανίου.

Η Τροοδία Αντωνιάδου είναι Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού του ΔΗ.ΚΟ και Σχολική Έφορος Δήμου Λεμεσού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media