Γιάννος Λαμπής

Ο Γιάννος Λαμπής γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1962 και το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Ιοκάστη”, που ξεχειλίζει από αλήθειες. Με λογοτεχνικά γλαφυρό λόγο συνδέει τη φαντασία με πραγματικά γεγονότα της ζωής μεταφέροντάς μας μηνύματα ζωής για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, για τη σημασία της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο και για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Το δεύτερο μυθιστόρημα του “Ψάξε μέσα στη σιωπή μου“, πραγματεύεται ένα θέμα που απευθύνεται στην ευαισθησία και τα αντανακλαστικά της σύγχρονης κοινωνίας. Αφορά τις πολλαπλές πτυχές της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, με πρωταγωνιστές πέντε παιδιά. Βασισμένο σε πραγματικές ιστορίες μας τοποθετεί, μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές του συγγραφέα, στη θέση των παιδιών που βιώνουν, το καθένα με διαφορετικό τρόπο, ότι πιο τραγικό συντηρεί το κτηνωδέστερο κύκλωμα του σύγχρονου κόσμου. Η όλη αφήγηση σκιαγραφεί τον εσωτερικό, ψυχολογικό κόσμο των παιδιών και τα αναπάντητα ερωτήματα που τους δημιουργούν τα απάνθρωπα βιώματά τους.

Το βιβλίο του Γιάννου Λαμπή μας υπενθυμίζει πως η ευθύνη βαραίνει όλους μας. Για να μπορέσουν παιδιά όπως η Ράνια, η Νιρόσια, η Σιαντιμά να παίξουν ανέμελα στα χωράφια, να αγναντέψουν τα κύματα, να ζήσουν…

Η Τροοδία Αντωνιάδου είναι Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού του ΔΗ.ΚΟ και Σχολική Έφορος Δήμου Λεμεσού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media