Σύλβια Α. Λουκά

Γεννήθηκε το 1983 και κατάγεται από το Τραχώνι Λεμεσού. Έχει τελειώσει στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου, τον κλασσικό συνδυασμό και είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας-Κλασσικής κατεύθυνσης.

Μετρά πολλές συμμετοχές σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ενώ στη συγγραφική της δουλειά περιλαμβάνονται πεζά και ποιήματα. Άρθρα της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος του Ομίλου «Ελληνική Ώρα» και αρθρογράφος στο ομώνυμο περιοδικό.

Ως πρώτη της συγγραφική δουλειά κυκλοφόρησε το «Δακρύων μειδίαμα» (Βιβλιεκδοτική, Νοέμβριος 2008), μια μικρή ποιητική συλλογή αποτελούμενη από 72 ποιήματα με πηγή έμπνευσης την καθημερινή μας ζωή. Τα περισσότερα από αυτά τα ποιήματα τα έγραψε στην ηλικία των 13 χρόνων.

Ακολούθησε το «Μάδησε τη μαργαρίτα», (Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις, 2011), που αποτελεί την πρώτη της απόπειρα μυθιστορηματικής συγγραφής. Το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα αλλά τόσο περίτεχνα μπλεγμένα με τη φαντασία, όπου πλέον κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από το μύθο.

Με τη συγγραφή θεατρικών έργων είχε ασχοληθεί από τα παιδικά της χρόνια, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει μια ολοκληρωμένη δουλειά. Με έναυσμα την προκήρυξη του θεατρικού διαγωνισμού για τα δικαιώματα των παιδιών, δημιούργησε το πρώτο της ολοκληρωμένο θεατρικό έργο, με τον ομώνυμο τίτλο «Τα δικαιώματα του παιδιού» μέσα από το οποίο εκφράζονται οι ανησυχίες μιας ομάδας παιδιών από διαφορετικές εθνικότητες για τον κόσμο που έφτιαξαν οι ενήλικοι (πρώην παιδιά και έφηβοι).

Η Σύλβια μας υπόσχεται πως θα συνεχίσει το συγγραφικό της έργο και ευελπιστεί να κερδίσει μια θέση στην καρδιά όλων των φίλων του καλού βιβλίου.

Η Τροοδία Αντωνιάδου είναι Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού του ΔΗ.ΚΟ και Σχολική Έφορος Δήμου Λεμεσού.
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media